The Cathford Group Credit Inc

Lane Penge til Familiemedlemmer - er Det Stadig en God Ide?

Det er sværere end nogensinde for unge voksne til at gemme og komme videre i vores nuværende økonomi. Beskedne indkomster og college lån gør det svært at samle nok penge til at købe en bil eller gøre en udbetaling på et hus. Det hjælper ikke at kredit standarder har strammet, sætte bank lån ud af nå til dem uden en stærk kredithistorie.


Det er ikke underligt at folk søger til familiemedlemmer til nogle finansielle hjælp, og mens kan du hjælpe, udlån til et familiemedlem ikke altid den bedste idé. Jeg siger ikke det ikke arbejde, jeg faktisk lånt fra min far da jeg var ret ud af college. Her er et par grunde til, hvorfor du ønsker måske at tænke længe og hårdt før du gør dette lån til et familiemedlem:


Vanskeligt at forhandle


Når familien er involveret, folk har tendens til at tænke med deres hjerte snarere end deres hjerner. Afregning på vilkår, der er behageligt at begge involverede er lettere sagt end gjort. Én person kan se lån som mere af en fordel eller pligt end en forretningstransaktion, lægger op til misforståelser. Og når meningerne om størrelsen af et lån, og vilkårene for tilbagebetaling, kan det være vanskeligt at finde fælles fodslag.


Manglende håndhævelse


En konventionel lån har indbyggede regler, der hjælper med at holde låntagere på sporet. Derimod er der ofte en tåget ramme omkring en familie lån. Hvis der er ingen konsekvens for en sen betaling, der er noget incitament til at foretage betalinger til tiden. Som et resultat, et lån til et familiemedlem kan strække fra måneder til år til årtier, simpelthen fordi det kan.


Andrede forhold


Penge har en måde at køre en kile mellem bedste af relationer. En familie lån ændrer dynamikken mellem selv de mest velmenende familiemedlemmer. Et lån tips magtbalancen, og en eller begge parter kan finde selv føler mig krænket, når pengene har skiftet hænder. Långiver har pludselig overtaget, og låntager kan føle sig vred på långivers gennemgang af udgifter vaner. På samme måde, långiveren kan føle sig ret til at blive mere involveret i låntagers personlige liv, skaber ubehagelige gnidninger.

Ripple effect


Et lån i familien kan forårsage problemer ud over låntager og långiver. Andre medlemmer af familien kan rynke panden på lånet. Søskende eller fætre kan være jaloux. Bedsteforældre kan føle beskyttende; forældre kan ønsker at gribe ind. Tanter og onkler kan tage sider. Som flere mennesker og følelser er trukket ind i kampen, jo mere trægt det kan være.


Stort potentiale for standard


Personer, der låner penge fra familiemedlemmer ofte gøre det fordi deres kredit er usikker, hvilket sandsynligvis betyder, at risikoen for standard under disse omstændigheder vil være højere end gennemsnittet. Takeaway? Sørg for at du kan leve uden penge før du del med det.


Dårlig forrentning af


Låne penge til et familiemedlem er sjældent en god investering, hvis du vejer dit afkast i hårde dollars. Du kan aldrig se en skilling af hovedstol, endsige interesse. Hvis du er tilfreds, at kende dine penge hjalp nogen du holder af, så du kan være okay med en lav grad af vende tilbage.


Ingen vej tilbage


Når du har udvidet en familie lån, er det svært at fortryde. Penge er derude, med usikker løfte om tilbagelevering. Følelser kan være let såret og svært at reparere. Hvis du ikke har råd til de risici, der følger med udlåner penge til et familiemedlem, er du i din fulde ret til at sige nej. Men hvis du beslutter at yde et lån til et familiemedlem, gør dig selv en tjeneste og konsultere en ekspert. Mødes med din bankrådgiver til at bestemme, hvordan et lån vil påvirke din samlede nettoformue og hvilke skridt du kan tage for at kompensere for underskuddet. Det er også en god idé at udarbejde en aftale med hensyn til lånet, herunder klare forventninger til tilbagebetaling.


Af Byron Ellis (finansielle klummeskribent)