cazare bucovina

Preturi pensiune Gura Humorului

Gura Humorului a dobandit statutul de statiune turistica de interes national prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.114 din 24 februarie 2005 publicata in Monitorul Oficial nr. 178 1 martie 2005. Orasul Gura Humorului este situat in depresiunea intramontana cu acelasi nume, dezvoltata la confluenta Moldovei cu raul Humor, la o altitudine de 490 m, intre culmile impadurite ale Obcinei Mari, Obcinei Voronetului si Obcinei Humorului. Orasul se invecineaza cu comuna Manastirea Humorului si cu comuna Partestii de Jos, la nord, la est se invecineaza cu comuna Paltinoasa, la sud cu comuna Slatina, la sud est cu comuna Valea Moldovei, la vest cu orasul Frasin.

Tarife pensiune Bucovina

In acest teritoriu se afla cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala: Voronet, Humor, Arbore, Moldovita, Sucevita, care prin valoarea incontestabila a picturilor exterioare fac parte din patrimoniul culturii universale, incluse in evidenta UNESCO. Ridicata in anul 1530 in vecinatatea unei vechi manastiri (consemnata la 1415 si cazuta in ruina la inceputul secolului al XV-lea, manastire de care este legata si prima consemnare, la 1490, a Selistei Poiana de la Gura Humorului), biserica Manastirii Humor este armonios proportionata desi este lipsita de turla. Pe teritoriul orasului Gura Humorului, situat in centrul judetului Suceava, sunt numeroase obiective turistice ce merita a fi vizitate de catre turisti, dintre care amintim: Manastirea Voronet, Manastirea Humorului, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Parcul Dendrologic, rezervatiile naturale Piatra soimului si Piatra Pinului si puteti cauta cazare in Bucovina pentru a petrece cateva zile aici.

Ain aceasta zona feerica a Voronetului, intiparita cu un lirism nuantat de istorie si legenda, vacantele prezentului petrecute la Conacul Domnitei va vor face sa simtiti clipe vesnice de armonie traditionala bucovineana. Imbinarea idilica de senzatii olfactive si senzoriale este reliefata de terasa conacului, imprejmuita de arbori si de minunate flori care nuanteaza pitorescul livezilor si gradinilor voronetene. Acest loc de cazare Gura Humorului dispune de un spatiu confortabil si odihnitor care va poate face sa uitati de probleme, conducandu-va catre o lume armonioasa a basmului.

Informatii cazare in Bucovina

Daca ajungeti in zona Bucovinei, credinciosi sau nu, va recomand sa vizitati cateva manastiri, pentru particica de istorie despre care vorbesc, pentru lumea complet diferita si care este guvernata de cu totul alte reguli, dar si pentru linistea si curatenia exemplare. Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta Romaniei. Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri.

Caut cazare Gura Humorului

Oferta de cazare Bucovina este variata si exista ceva pentru fieare turist si bugetul sau. Exisa hoteluri de lux ce indeplinesc standardele occidentale, blocuri datand din perioada coumunista, pensiuni de moda veche, noi vile si case de vacanta care sunt mici hoteluri private si camere in interiorul fermelor.Arhitectura in Bucovina, la fel ca in toata Romania este o mixtura de vechi si nou. Foarte adesea hotelurile sunt gasite in cladiri moderne anonime. Toate cladirile sunt clasificate in functie de sistemul national de la una la cinci stele. Camerele cuprind de obicei baie, telefon si televizor. Si aici se poate pregati cina de catre proprietari la cerere. Stand intr-o pensiune poti face repede parte din viata proprietarului si a familiei sale, in special daca stati mai mult timp.

Caut informatii despre pensiuni Voronet

Manastirea Voronet a fost ctitorita in septembrie 1488(in 3 luni si 3 saptamani) de Stefan cel Mare si Sfant si are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. La 1547 i s-a adaugat pridvorul si a fost pictata la exterior sub supravegherea Mitropolitului Grigorie Rosca. Orasul Gura Humorului, situat intre comorile de nepretuit frumusete ale Voronetului si ale Humorului, face parte din acel strabun tinut al Bucovinei, unde nenumarate monumente si vestigii ale trecutului sunt atestari de netagaduit ale statorniciei si continuitatii poporului roman. Frescele care decoreaza exteriorul si interiorul, originalitatea picturilor si nu in ultimul rind culoarea albastra atit de albastra denota genialitatea artistilor moldoveni care cu un acut simt artistic au facut din Voronet simbolul Moldovei.

Prin asezarea ei langa stravechiul drum de legatura intre Moldova si Transilvania, localitatea a castigat un important rol comercial. La sfarsitul secolului XIX lea(1890), Gura Humorului avea 3.502 locuitori, mici unitati industriale si era definita printr-un negot provincial cu vite si cereale.Era locul unde se facea schimbul intre produsele sesului cu cele ale muntelui. Incepand cu anul 1893, Gura Humorului a devenit si resedinta de judet, iar in 1905 localitatea a fost declarata oras, ceea ce i-a inlesnit si mai mult dezvoltarea. Pictura si arhitectura Voronetului, apartine celor doua etape din perioada clasica a artei moldovenesti: veacurile XV si XVI. Pictura exterioara ridica la o limita artistica superioara stilul elegant, decorativ, specific primei jumatati a veacului al XVI-lea.

Orasul este situat la varsarea Humorului si raul Moldova, de la acest fapt provenind numele orasului. Gura Humorului este situat la o altitudine de ca. 470 m, avind un climat cu proprietati sedative. Locul a fost cautat, inca din a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ca statiune climaterica. La nord sunt culmile Obcinei Humorului, la sud Obcina Voronetului iar la vest Obcina Mare si pentru a vizita aceste locatii puteti cauta informatii despre cazare Voronet.Meleagurile humorene sunt atestate in documentele scrise medievale emise de cancelaria Moldovei, inca de la inceputul secolului XV lea (1415), cand vornicul Oana a intemeiat vechea manastire a Humorului, la o distanta de 6 km de actualul oras Gura Humorului. Declarata oras incepand cu anul 1904, fapt ce i-a inlesnit dezvoltarea, localitatea este atestata in documentele scrise medievale emise de cancelaria Moldovei, inca de la inceputul secolului XV (1415), cand vornicul Oana a intemeiat vechea manastire a Humorului, la o distanta de 6 km de actualul oras.

Tag: pensiune Bucovina cazare in Bucovina cazare Gura Humorului