7 juni: de Tour du ALS

Waarom ik drie keer de Mont Ventoux ga beklimmen

Waarom ALS?

Niet één keer. Niet twee keer. Drie keer wil ik in juni de Mont Ventoux beklimmen. Niet alleen om mezelf weer eens te bewijzen. Nee, om geld op te halen voor de Stichting ALS. De ziekte ALS is een vreselijke aandoening, waaraan de mensen binnen drie jaar komen te overlijden. Het is een doodvonnis. En zo’n tien jaar geleden leek het erop dat ik de ziekte ook had.


Uiteindelijk bleek het bij mij om MMN te gaan, een ziekte die in verschijning in de beginfase erg op ALS lijkt, maar goed behandelbaar is. Er valt, letterlijk, mee te leven. Sterker nog, ik kan er mee fietsen. Ik ben de Alpe d’Huez op geweest. Ik heb Luik-Bastenaken-Luik gefietst. En ik heb de Mont Ventoux al een keer bedwongen.

Tour du ALS - PROMO 2013

Mijn zwaarste uitdaging ooit. Help je mee?

De ziekte ALS is nooit uit mijn gedachten geweest, vooral ook omdat ik veel contact heb gehad met patiënten toen het erop leek dat ik de ziekte had. Ze zijn allemaal dood. Ik heb al die jaren gedacht dat ik iets voor ALS-patiënten zou moeten doen. En dat gaat nu gebeuren.

De Alpe d’Huez heeft Alpe duZes, fietsen tegen kanker. De Mont Ventoux heeft de Tour du ALS. Deelnemers kunnen kiezen om een, twee of drie keer tegen de Kale Berg op te trappen.


Loodzware opgave, maar ik ga het halen. Met jouw hulp, hoop ik. Steun mij en alle ALS-patiënten door op mijn deelnemerspagina een bijdrage over te maken voor de Stichting ALS. Ik ben inmiddels druk in training, want drie keer meer dan 20 kilometer klimmen met stijgingspercentages boven de 10%... degene die mijn fysieke verschijning kennen weten dat trainen alleen niet genoeg is. Er moeten kilo’s af, en rap.

Conrad Berghoef

Meer weten? Bezoek me ook eens via Facebook, Twitter of stuur een mailtje..
Multifocale Motore Neuropathie: blijf doen wat je kan