Literair café

Stefan Brijs & Afslag Eindhoven

De schrijver, het boek, de voorstelling

Theatergezelschap Afslag Eindhoven nodigt u van harte uit voor het literair café met Stefan Brijs op 11 september bij Selexyz van Piere in Eindhoven. Stefan Brijs is bekend van De Engelenmaker.


Arend

Stefan Brijs is ook de schrijver van het boek Arend. Een theaterbewerking van dit boek gaat op 21 september in première in Parktheater Eindhoven.


Tijdens het literair café gaan we in op zo'n bewerking van boek tot theatervoorstelling. Bewerker Pietjan Dusee en schrijver Stefan Brijs gaan hierover in gesprek.

Presentator van de avond: Steye van Dam.

Stefan Brijs

De Vlaamse schrijver Stefan Brijs is vooral bekend van zijn werk De Engelenmaker. Vorig jaar verscheen zijn oorlogsroman Post voor mevrouw Bromley. Hij vind het erg spannend dat zijn boek Arend bewerkt is tot theatervoorstelling (zie filmpje).
StefanBrijs

Arend

Het boek Arend gaat over de zoektocht van een jongen, Arend, die nergens thuis lijkt te horen. Hij droomt ervan om te vliegen, hoog boven iedereen uit. De roman Arend wordt deze maand opnieuw uitgegeven.

De lucht in

In de voorstelling die Afslag Eindhoven maakt, gebaseerd op het boek, is een belangrijke rol weggelegd voor twee luchtacrobaten. Zij zweven vrij, verlokkelijk en verraderlijk boven de theatervloer. Op de planken ploetert de stad: moeder Anna, buurman Hans en Arend. Die ziet een uitweg, omhoog.

Literair café bij Selexyz van Piere

Tuesday, Sep. 11th 2012 at 8pm

44 Nieuwe Emmasingel

Eindhoven, NB

Inkom: €7,50 - met CJP of biebpas €5,-

Kaartjes te koop bij Selexyz Van Piere of reserveer via vanpiere@selexyz.nl

Afslag Eindhoven

Direct en beeldend theater, vindingrijk, gedurfd en actueel.