Welke kies jij?

Wat is Apple en Android?

Apple is een Amerikaans elektronicabedrijf dat op 1 april 1976 is opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne. Het bedrijf is gevestigd in Cupertino, Californië.

Producten zijn: Macintosh,iMac,Macbook,iPhone,iPod,iPad,Apple TV,OS X,iOS en Apple Watch.


Android is een opensourceplatform voor mobiele telefoons, tablet-pc's, camera's en meer. Het is ontwikkeld door Android Inc, een bedrijf dat in 2005 werd overgenomen door Google.

Big image

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten?

Verschillen:

Android heeft veel instellingen en widgets met live-informatie. Je kan bestanden uitwisselen zonder aparte software en je hebt beperkte backup via Google-account.Software-updates worden traag uitgerold en niet alle smartphones krijgen updates.


Apple heeft gemiddeld aantal instellingen, maar wel goede privacy-instellingen.Het symbool geeft aantal nieuwe items per app aan en je kan bestanden uitwisselen alleen via iTunes, Back-up via iTunes of iCloud.


Overeenkomsten:


Beide hebben een grote app-aanbod en eigen foto-achtergrond.Beide systemen werken op basis van apps en ze zijn beide zeer gebruikvriendelijk en je kan altijd gratis updaten.

Kansen Apple en Android

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van Apple en Android. Over het algemeen is Apple populairder en wordt ook door meer personen gebruikt. Er is grote concurrentie tussen deze twee. Apple verliest steeds meer marktaandeel aan Android, maar Apple weet de schade goed te beperken. Dat komt vooral omdat mensen trouw blijven aan Apple en stappen niet zomaar over naar Android.De mogelijkheden zijn voor Apple om steeds meer klanten aan te trekken, dit doen ze om steeds iOS te verbeteren en te updaten, ze verbeten steeds de gebruiksvriendelijkheid.
Big image

Voor en nadelen van Apple en Android

Voordelen Apple:

Apple heeft zeer gebruiksvriendelijke interface en perfecte aansluiting op compatibele apparaten en een goed design.Alle belangrijke features zijn inbegrepen en het heeft enorm veel applicaties.

Voordelen Android:

Bij Android heb je veel keuze uit verschillende telefoons en het is gebruiksvriendelijk. Het heeft ook compatibel met zeer veel apparaten en externe software.


Nadelen Apple:

Bij Apple heb je minder toestelkeuze dus je hebt alleen keuze uit duurdere toestellen. Het heeft minder personalisatie en is meer gebonden aan het Apple ecosysteem.

Nadelen Android:

Android heeft iets minder intuïtief en weinig kwaliteitscontroles en veiligheidscontroles op applicaties.Ook externe apps werken lang

niet altijd en heeft minder optimalisatie op schermformaat en resolutie.

De toekomst van Apple en Android

Apple blijft zich maar ontwikkelen en weet niet te stoppen en Apple wordt door veel klanten gebruikt. Tegenwoordig zie je bijna iedereen met een iPhone lopen. Dat vind Apple heel fijn. In de toekomst wordt verwacht dat Apple zich verder zal ontwikkelen, maar het blijft toch achter gesloten deuren en wordt niet echt wat over de ontwikkeling gezegd.

Over Android wordt verwacht dat de werking in de toekomst sneller zal zijn. Android word ook door veel mensen gebruikt, maar niet zo veel als Apple.

Big image