Daan Remmerts de Vries op bezoek

Op het Wolfert College Walenburgerweg

Interview met Daan Remmerts de Vries

De interviewer:' 'Wat wilde u vroeger worden?''

De schrijver: ''Ik wilde vroeger een muzikant worden''

De interviewer:'' Heeft u kinderen?''

De schrijver:'' Ja, ik heb twee dochters''

De interviewer:'' Hoe bent u zo bekend geworden?''

De schrijver:'' Door mijn boeken''

De interviewer:'' Bent u getrouwd?''

De schrijver:'' Ja, ik ben getrouwd''

De Interviewer:''Wat is uw bekendste boek'?''

De schrijver: ''De Vlinderreeks''

De interviewer:''Heeft u prijzen gewonnen?''

De schrijver:''Ja, Ik heb in 2003 en 2010 de gouden griffel gewonnen''

De interviewer:'' Waarom bent u ooit begonnen met schrijven''

De schrijver:''Ik kom uit een familie waar veel gelezen en getekend werd, dus naar aanleiding hiervan ben ik gaan schrijven en tekenen''.

De interviewer:'' Wat vindt u er leuk aan om uw eigen illustratie te maken''

De schrijver:'' Het zijn mijn boeken waar ik trots op kan zijn, wanneer ik in mijn boeken bekijk, kan ik zeggen: " Ik heb dat geschreven en getekend"..

Op 18 februari 2015 kwam Daan Remmerts de Vries langs op het Wolfert College om over zijn carrière te praten en over zijn boeken. hij had redelijk wat interactie met de leerlingen van B1F. Hij vertelde over een zwaar verleden en hoe alles weer goed is gekomen. Hij had het nogmaals over zijn verleden en daarmee bedoel ik dat hij is geboren op 5 april 1962. Hij heeft een opleiding gevolgd in Amsterdam, is getrouwd en heeft 2 dochters, ook is hij illustrator voor zijn eigen boeken. Tijdens de interactie met de leerlingen gaf meneer de Vries een antwoord en dat ging over hoe hij de wereld over een paar jaar nog steeds de regel hebben: iedereen is gelijk en uniek? Meneer de Vries antwoordde daarop : ..Ik denk het wel aangezien je nu nog steeds veel mensen met unieke en aparte dingen ziet rondlopen. Ook had hij het over dat je je dromen moet volgen. Hij heeft een zware tijd achter de rug en is opgestaan. Zo zat hij vroeg in een band, dat na een tijdje stopte en toen is hij gaan schrijven, wat erg succes werd.


Daan Remmerts de Vries schreef boeken zoals:

2007 Lieve Muis (Querido)

2007 Wie is Libby Skibner? (Querido)

2007 De kloffel van Moffel (FC Klap)

2007 Droomkonijn (Querido)

2008 Bernie King en de magische cirkels (Querido)

2009 Voordat jij er was (Querido)

2009 Bernie King in een donkere spiegel (Querido)

2010 Monstermuis (Querido.


Zijn boek Tijgereiland is het meest verkocht. Daan Remmerts de Vries schrijft ook boeken voor volwassenen. Daan Remmerts de Vries won in 2003 de gouden Griffel voor het boek: Godje en in 2010 voor het boek: Voordat jij er was. Zijn eerste boek schreef hij in 1990 het boek heet: Zippy en Slos. Bijzonderheden aan Daan Remmerts de Vries waren: Heeft altijd veel naar dieren gekeken en ging daarom op expeditie: zag tijgers in India, walvissen in Canada, gieren in de Pyreneeën en nog veel meer. Daarom staan er altijd zoveel dieren in zijn boeken! Wat Daan Remmerts de Vries ooit heeft gezegd is: Mijn boeken voor een elitair publiek...? Het zij zo. Ook voor dat publiek moeten er boeken geschreven worden. Ik geloof helemaal niet dat elk boek ook voor iedereen toegankelijk moet zijn!’ Daan Remmerts de Vries vertelde ook dat hij uit een gezin kwam waar veel gelezen en getekend werd. Hij mocht ´s avonds in bed lezen zolang hij wilde en zijn tekeningen werden vol trots door zijn moeder op een prikbord gehangen. Het was dus logisch dat hij is gaan schrijven én tekenen (en fotograferen en muziek maken!). Maar eerst speelde hij tien jaar in een band en heeft hij veel opgetreden. Zijn eerste boek, Zippy en Slos, ging over zijn twee katten. Hij maakte er bijzondere linoleumsneden bij.

Daan Remmerts de Vries heeft nooit echt kunnen kiezen tussen schilderen en schrijven. Hij wisselt dit af en voor hem werkt dit goed. Wat illustreren betreft heeft hij na een periode van experimenteren zijn eigen stijl gevonden. Hij gebruikt daarvoor verschillende soorten bedrukt papier, waarvan hij collages maakt, waarin hij schildert en tekent. Toch houdt hij zich hier niet al te strak aan: ‘... integendeel, voor elk nieuw boek probeer ik weer iets nieuws´. Dat houdt hem scherp en bovendien vindt hij dat elk verhaal zijn eigen stijl verdient.

Zijn verhalen zijn bijna altijd fictief, maar moeten echt gebeurd kúnnen zijn. Voor een verhaal ontstaan er bij Daan Remmerts de Vries vaak een aantal scènes waar hij over wil gaan schrijven. Zo´n scène begint vaak bij iets dat bekend is, een typische of grappige situatie. Daar ontstaat een scène uit waar hij verder over na gaat denken en waar, tenslotte, een verhaal uit groeit.

Ook magische elementen in zijn verhalen moeten zo beschreven zijn dat ze de schijn van werkelijkheid oproepen. Daan Remmerts de Vries van het leuk op het Wolfert College en heeft op een foto zijn handtekening achtergelaten.

Big image

Nike Huarache in de aanbieding!

Deze zwarte Nike Huarache is in de aanbieding bij Footlocker. Hij is afgeprijsd van €150 naar €95 ga hem snel halen bij Footlocker

Deze krant is ontworpen en geschreven door Aziza Fanezar en Kimberly van der Nat in klas B1F

Big image

Maasstad ziekenhuis gesloten!

Het Maasstad Ziekenhuis in Lombardijen is 22 Juni gesloten wegens een bacterie die er rond gaat. De patienten zijn naar andere ziekenhuizen gebracht om daar verder te gaan met hun behandeling.
Big image

weersverwachtingen van zondag 8-11-16

op zondag 8 november 2016 zal het in heel Nederland rond 22:00 wat frisjes zijn In Verband Met een stevige wind. het zal in de middag wel zonnig zijn met een beetje bewolking in het noorden van het land.
Big image

Corendon actie naar Barcelona !!

Wilt u goedkoop en voordelig naar Barcelona vlieg dan op 12-7-16 met ons naar Barcelona. we vliegen vanaf Schiphol naar Barcelona airport. de reis kost geen €300 geen €200 maar €50 ! voor een heen en terug reis.Dus wilt u een goekope en voordelige reis naar Barcelona vlieg dan op 12-7-16 met Corendon!
Big image