Creatief denken

Creëer nieuwe mogelijkheden, doorbreek vastgeroeste patronen

Nieuwe oplossingen verzinnen voor bestaande problemen of het bedenken van innovatieve nieuwe producten? Vaak zeggen mensen dat ze niet creatief zijn en het moeilijk vinden om “out-of-the box” te denken. En dat terwijl het eigenlijk heel gemakkelijk is, als je de juiste tools gebruikt.

Zijn er nieuwe ideeën nodig? Of is het nodig om samen een keer anders te kijken naar bestaande problemen?

Een product dat niet (meer) voldoet, een bedrijfsonderdeel dat niet meekomt in de veranderende wereld of een afdeling met vastgeroeste ideeën. Wij helpen je op weg door je te helpen anders naar het probleem én de oplossing te kijken.


Door het gebruik van specifieke creatief denken technieken worden de valkuilen uit de dagelijkse praktijk vermeden en kom je tot echt nieuwe inzichten en antwoorden. Zo worden het probleem en de mogelijke oplossingen verkend en uitgewerkt.


Naar aanleiding van een van te voren besproken vraag ga je op een andere manier naar de vraag en het antwoord kijken. Afhankelijk van de wens kan enkel het denkproces worden begeleid of kan ook de verdere uitwerking en de opvolging van de nieuwe ideeën worden begeleid.

Effectiever en innovatiever met creatief vergaderen

In de meeste organisaties wordt er veel vergaderd. Vaak volgen vergaderingen hetzelfde patroon waardoor zij niet altijd effectief zijn en het onmogelijk lijkt om nieuwe oplossingen te verzinnen voor bestaande problemen. Zo gaat er veel tijd en energie verloren in het herkauwen van het probleem en ontstaat er frustratie bij medewerkers en klanten.


Of dit nu gebeurd bij het oplossen van klantvragen, helpdesk calls of tijdens afdelings-overleggen. Door bewust ruimte voor oplossingen te creëren met behulp van een goede structuur en de inzet van creatief denken tools kan er veel winst worden behaald.


Met behulp van een intake worden de belangrijkste knelpunten bepaald waarna wij kijken welke technieken het meest geschikt zijn in jullie situatie. In de training die volgt leren wij jou en je team of mede leidinggevenden om weer effectief, creatief en innovatief te kunnen vergaderen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Ingrid Klinkert en Marion van Wezel. Wij geven samen diverse trainingen op het gebied van samenwerken, teambuilding en creatief denken. Leren is leuk! Daarom maken wij gebruik van creatieve, speelse en actieve werkvormen.

Bij onze trainingen en begeleiding van veranderingsprocessen staat een positieve insteek centraal. Het leert mensen te zien dat samenwerken vanuit de verschillen toegevoegde waarde heeft. Dit ervaren wij zelf ook en dat brengen we mee. Marion met haar bedrijfskundige achtergrond van kwaliteitsmanagement, procesoptimalisatie en ICT, en Ingrid met haar ervaring als OR voorzitter, planner en wereldreiziger. Juist vanuit deze verschillen vullen wij elkaar als trainersteam aan.


Meer weten over Ingrid en haar talent om kwaliteiten te zien en het beste uit de ander te halen of over de eigenwijsheid van Marion? Kijk dan op iktraining.nl en proceschef.nl en overtuig je van de kracht van de verschillen.