studiereis naar Malta

Malta

Malta is een Zuid-Europese dwergstaat gelegen in de Middellandse zee die bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Comino. Malta telt ongeveer 400.000 inwoners, waarmee het een van de dichtstbevolkte landen ter wereld is. Hierbij komen de nog ruim 1 miljoen toeristen die jaarlijks het land bezoeken.

op malta liggen verschillende steden en dorpen. de steden in malta zijn vrij klein ze tellen enkele tienduizenden inwoners. de meest bekendste steden op malta zijn:


Valletta: dit is de hoofdstad van malta

Paceville: hier vind het uitgaans leven van malta plaats.

Sliema: grote plaats aan de noord oost kust van Malta.


de mediterraanse cultuur in malta is dominant. maar doordat de Britten hier bijna 150 jaar lang de macht hadden is Engels nu een officiële taal op Malta. Daarnaast word er nog Maltees gesproken.


De Katholieke kerk is zeer belangrijk in malta en houd de nationale tradities in stand de kerken zijn een herkenningspunt in de meeste steden en dorpen.De Maltezen brengen het halve jaar door met festiviteiten , veel confetti en snoep.De 5 best bezienswaardigheden van Malta :

-Blue Lagoon

Tussen de eilanden Malta en Gozo ligt de blauwe lagune.


- Megalithische tempels (o.a. Hagar Qim en Mnajdra)

Malta telt een aantal megalithische tempels, zoals die van Ggantija op het eiland Gozo en Ħaġar Qim en Mnajdra op het eiland Malta.


- Palazzo Parisio

In het dorp Naxxar is de villa Palazzo Parisio omgetoverd tot een paleis met mooie tuinen.


Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta. hier kun je het nationaal museum voor schone kunsten bezoeken.