Corliss Group Tech Review

The Corliss Group Latest Tech Review : Kan smartphones snart spell slutten for betaling?

Tog full av pendlere trykke, diners sitter i stillhet stirrer på skjermen - noen kan tenke smartphones blir bedre av oss. Imidlertid har Experian forskning funnet at én av tre briter (33 prosent) mener at betale med en smarttelefon tar over fra kreditt- og debetkort betaling som den foretrukne metoden for betaling av 2020.*


Frykten for svindel er drivkraften

Men viser det seg at Hovedårsaken hvorfor smartphone betalinger ikke er er foretrukket betalingsmåte i øyeblikket er en frykt for svindel. Nesten halvparten av folk spurte (46 prosent) bekymring at deres identitet kan være stjålet, mens 60 prosent av smartphone-brukere sier de hadde ingen malware beskyttelse på sine enheter, slik at de blir utsatt for cyber kriminelle. Faktisk ett i seks voksne har falt offer for en cyber-angrep via deres transportabel enheten. * *


Valget øker hele tiden

Det er uten tvil flere valg i metode for betaling enn noensinne. Sikre elektroniske plattformer som Paypal, som lar folk butikk med deres debetkort, kredittkort eller bankkonto uten å dele sine finansielle opplysninger, blir mer populært av 2020 si fire av fem personer.


Hvordan du bedre kan beskytte din smartphone-enhet

Søker mobilabonnement er ikke veldig mye annerledes enn å bruke en leverandør av kredittkort eller en bank - de skal normalt se informasjonen på søknadsskjemaet og i din Experian kreditt rapporten *** å gi deg en kreditt score.

Smarttelefoner kan inneholde en mengde informasjon, fra bufret passord til online-kontoer og apps, kontakter og annen personlig informasjon. Som betaling for varer og tjenester med smartphone øker, er det verdt å huske noen nyttige tips:


1. alltid bruke en startskjermbildet lås på mobilenheten.

2. ikke lagre kontonavn og passord eller digitale bilder av passet.

3. Husk at offentlige Wi-Fi-nettverk er mer risikofylt enn private nettverk, så vær forsiktig med informasjonen du tilgang til og dele når ut og om, og unngå å bruke eventuelle passordbeskyttede nettsteder eller informasjon.

4. Kontroller at du ikke være oversett når du gjør en mobil betaling.

5. Kontroller at du bruker de innebygde sikkerhetsverktøy og innstillingene på enheten.


Og hvis mulig, installere den nyeste antivirus og brannmur-programvaren.

* Opinium forskning utført 2,004 online intervjuer blant UK voksne (i alderen 18 +) mellom 19 August og 22 August 2014. Resultatene har vært vektet for å være nasjonalt representative.


** Opinium forskning gjennomført en spørreundersøkelse 2,002 UK voksne alderen 18 + i juli 2014. Resultatene har vært vektet nasjonalt representative kriterier.


Et månedlig gebyr av £14,99 gjelder etter prøveperioden. Du kan avbryte 30 dagers prøveversjon uten kostnad. 30 dagers gratis prøveversjon tilgjengelig for nye kunder. Prøveperioden begynner registrering - ytterligere ID bekreftelse kan være nødvendig å få tilgang til full tjenesten som kan ta opp til 5 dager

Big image