De 17de zomer van Maurice Hamster

Laure Van den Broeck

Maurice Hamster – kortweg Mo – is zeventien en woont met zijn moeder in het Amerikaanse gehucht Graynes. Wanneer op een avond de raadselachtige Dean bij Mo’s huis verschijnt, worden de lange, zwoele zomerdagen plots een stuk spannender. Mo en Dean worden vrienden, maar wie is Dean eigenlijk, en wat voert hij allemaal in zijn schild? De ene ramp volgt de andere op, en tijdens de stroomversnelling van gebeurtenissen neemt Mo geen enkele verstandige beslissing. De zomer blijkt in elk geval heel wat minder saai te zijn geworden dan hij had verwacht.

In de Pers

'Laure Van den Broeck is een grote aanwinst. Ze schrijft zo volwassen, beheerst en gloedvol, in de traditie van de beste Engelse auteurs in dit genre, dat je moeilijk kunt geloven dat dit haar eerste boek is.' - Trouw

Literaire prijzen

Boekenwelp 2010

Geselecteerd door de Kinder- en Jeugdjury 2011

Shortlist De Kleine Cervantes 2011

Beoordelingsverslag jury Boekenwelp

Tegen de achtergrond van een broeierige zomer schetst de auteur de volwassenwording en seksuele ontluiking van een jongen die je alle goeds zou toewensen, maar die zichzelf door zijn goedgelovigheid behoorlijk in de nesten werkt. We menen in Laure Van den Broeck een natuurtalent te herkennen van wie we nog veel mogen verwachten en kennen haar met plezier een Boekenwelp toe voor De 17e zomer van Maurice Hamster.

Over de auteur

Laure Van den Broeck (Brugge, 1977) studeerde Germaanse Talen, werkte een tijdje in de openbare bibliotheek en begon te schrijven tijdens een lang verblijf in de VS. De 17de zomer van Maurice Hamster was het resultaat. Momenteel woont ze in Southampton, Engeland, waar ze een tweede boek schrijft. Daarnaast werkt ze in October Books, een onafhankelijke coöperatieve boekhandel. Website van Laure

Boektoppers

De Boektoppers blijken een heuse succesformule om leerlingen in het secundair onderwijs aan te zetten tot lezen. Onder het motto 'per graad vijf (top)boeken voor de prijs van één' bieden de Boektoppers uw leerlingen úren puur leesplezier voor een vriendelijke prijs. De geselecteerde boeken vertellen stuk voor stuk een ijzersterk verhaal, boeiend van het begin tot het einde.

Bestel nu uw pakket van 5 boeken voor slechts € 19,75!