zij en haar

Dirk Bracke

Inhoud

zij en haar is een boek van Dirk Bracke dat vertelt over Eve. Eve 's vriendin Margaux verongelukte twee jaar geleden maar Eve is Margaux nog niet vergeten. Op school wordt ze in de war gebracht door blikken van de knappe Celine en thuis fantaseert ze steeds meer over Margaux. wanneer Tibo verliefd wordt op haar wordt ze zijn vriendinnetje. maar het voelt niet goed tussen hun. ze twijfelt meer en meer. en dan is Céline er ook nog.

Info

- genre: liefde

- thema: lesbisch

- aantal pagina's: 183

- hoofdstukken: 12

- oorspronkelijke taal: nederlands

Wie zijn ze

- Eve: hoofdpersonage, een stil meisje met haar eigen mening. houd van tennis en gat dan ook samen met haar vriendinnen gaan tennissen. ontdekt in de loop van het verhaal dat ze lesbisch is


-Celine: Lesbisch, houdt van basket en is meer het mannelijke type. Laatstejaars op de school van Eve.


-Margaux: vroegere beste vriendin van Eve, verongelukt in een auto ongeluk.


-Tibo: stoere maar aardige jongen, vriendje van Eve. Steelt in opdracht van zijn neef Willy, maar dit wordt pas later ontdekt.

Dirk Bracke

Dirk is geboren op 4 juni 1953. In het middelbaar volgde hij een handelsopleiding en werd postbode. Zijn eerste boek steen werd een succes en hij bleef schrijven. Nu heeft hij al meer dan dertig boeken op zijn naam staan. Momenteel is hij voltijds schrijver. Zijn boeken zijn vertaalt in het Pools, Deens, Duits en Spaans.

mening

Ik vind dit een zeer mooi en goed boek. Het is mooi geschreven op een manier die je laat opgaan in de wereld van het verhaal. Je kan het hele boek gewoon meebeleven met de personages. Ook is elk personage heel gedetailleerd en realistisch neergezet waardoor alles mooi in elkaar klikt. Het begint sleurt je meteen mee in het boek zodat je al van de eerste pagina vol spanning afwacht hoe het verder zal gaan. Het verhaal neemt vaak verassende wendingen waardoor het nooit saai wordt. Het blijft echt meevoelen met Eve en hopen dat alles wel goedkomt. Dirk gaat droevige of boze momenten helemaal niet uit de weg, maar de blije momenten kunnen je dan natuurlijk ook helemaal blij maken. Kortom een fantastisch boek.
Love me for what I am lyrics