De toekomst van het OLED scherm

Wat zijn de kansen, bedreigingen en mogelijkheden?

wat is een Oled scherm eigenlijk?

Als we praten over een OLED scherm dan hebben we het over een van de beste televisies over de hele wereld, dit blijkt uit alle testen. De beeldkwaliteit van een OLED-scherm is superieur. Dat komt het meeste door het grote contrast. De oled-tv's hebben een grote kijkhoek en ze zijn erg zuinig. Deze nieuwe televisies zijn het beeld van de toekomst, maar hebben nu nog een duur prijskaartje. Tot nu toe werden daarom de OLED-schermen voor kleine schermen in smartphones gebruikt.


Het woord 'OLED' is de afkorting van Organice Light-Emitting Diode. Het is een scherm dat bestaat uit organische materialen die licht geven als er stroom doorheen gaat. Het is een erg bijzondere technologie waarbij iedere pixel bestaat uit 3 subpixels. Deze 3 subpixel hebben de kleuren groen, rood en blauw. Het scherm van een OLED-tv is nog dunner dan een Lcd-scherm, dit komt doordat elke subpixel van de OLED-tv zelf licht geeft en dus geen achtergrondverlichting nodig heeft.


De grote elektronica bedrijven Samsung, Sony en LG hebben geen moment laten wachten en hebben daarom gelijk geïnvesteerd in de nieuwe OLED-schermen. Al doen alle elektronica bedrijven het op hun eigen manier. Ze hebben allerlei verschillende toevoegsels aan de televisies. Welke merk OLED televisie het beste is, dat is nog niet bekend.


Er zitten erg veel voordelen aan deze OLED televisies. Zo is de snelle reactie tijd en de hoge helderheid een enorm pluspunt van de televisie. Maar ook de super scherpen kleuren zijn erg mooi in samen werking van de kijkhoek van bijna 180 graden. Hierbij is de televisie ook nog is erg milieuvriendelijk en heeft een enorm laag stroomverbruik.

Samsung, Sony en LG

De grote elektronica bedrijven Samsung, Sony en LG hebben geen moment laten wachten en hebben daarom gelijk geïnvesteerd in de nieuwe OLED-schermen. Al doen alle elektronica bedrijven het op hun eigen manier. Ze hebben allerlei verschillende toevoegsels aan de televisies. Welke merk OLED televisie het beste is, dat is nog niet bekend. De plannen van Samsung en LG waren massaproductie te maken van deze tv's. Dit is nog lang niet het geval want ze moeten eerst nog aan het niveau van de kwaliteit eisen voldoen. Ook is de prijs van de OLED-tv's erg duur. De Samsung en LG 55-inch OLED-tv's zullen tussen de 8000 en 9000 euro moeten gaan kosten. Dit is natuurlijk een zeer hoog bedrag maar ligt wel in de lijn met de prijzen die destijds golden voor de eerste grote Plasmaschermen.


nog een nieuw snufje

Samsung heeft ook nog een extra voor de sommige OLED-televisies. Zo heeft de KE55S9 een nieuwe functie, de Multi-View. Hiermee kun je met twee personen op het zelfde moment ieder verschillende tv-programma's kijken. Daar heb dan wel de nieuwe meegeleverde 3D-brillen met ingebouwde oordoppen gebruiken. Dit is al door meerdere personen getest en het werkt! je kunt samen ongestoord je eigen tv-programma kijken en de kwaliteit is heel indrukwekkend.


We kunnen de conclusie trekken dat het een erg goede televisie is en dat er in de toekomst erg veel gebruikt van gaat worden gemaakt. Wanneer je het geld voor deze technologische ontwikkeling hebt zou ik deze nieuwe OLED-televisies zeker aanraden. Maar als je het geld niet heb zou ik wachten tot de prijs van de televisies daalt waardoor het voor veel mensen makkelijker word om te betalen. Dan kan uiteindelijk iedereen van deze moderne uitvinding genieten.