La Invención de Hugo

Carla González i Júlia Carné

FITXA TÈCNICA

· Direcció: Martin Scrosese


· Producció: Tim Headington, Graham King, Martin Scorsese i Johnny Deep.


· Guio: John Logan


· Música: Howard Shore


· Montatge: Thelma Schoonmaker


ACTORS I ACTRIUS

SINOPSIS

Hugo Cabré és un noi de 12 anys que viu amb el seu pare a París, però un dia al museu on el seu pare hi treballa hi ha un incendi i ell es una de les victimes. Hugo se'n va a viure amb el seu tiet, però aquest l'abandona i perque no descobreixin que viu sol, segueix donant-li corda als rellotges de l'estació de França, ja que el seu tiet era l'encarregat de donal's-hi corda. Ell i sunpare estaven intentant arreglar un autómata, i ara l'intenta arreglar ell sol, però li falta una clau. Un dia coneix una noia que coneix el seu secret i el va ajudant perque no el descobreixin. Poc a poc es va descobrint qui és en realitat el Papa George, que es qui va construir l'autómata que Hugo intenta arreglar.


GEORGE MÉLIÈS

George Méliès va néixer el 8 de decembre del 1861 i va morir el dia 21 de gener del 1938. Desde petit ja va mostrar interes per el dibuix. Va passar una época a Anglaterra, però va haver de tornar a París ja que no entenia l'idioma. Va intentar entrar a l'escola de Belles Arts, però no ho va aconseguir; perque es va tindre que encarregar del negoci familiar. Aquest negoci li va proporcionar grans habilitats mecàniques que posteriorment li van resultar útils. El dia 28 de decembre del 1895, Méliès va asistir. convidiat pels Lumière a la primera representació del cinematògraf. Méliès va voler comprar un d'aaquest aparells però els Lumière es van negar; aíxi que va decidir crear-ne un per la seva conta.

GERMANS LUMIÈRE

Louis Lumière i Auguste Lumière es van fer famosos per que van inventar el cinematògraf. El cinematògraf era un inventat que ja estava creat per Thomas Edison però que ells van millorar; al principi van començar treballant conjuntament, però poc a poc Auguste Lumière va decidir encarregar-se de la part òptica; i el seu germà Louis Lumière es centrava a trobar el sistema que pogués sincronitzar el pas de la pel·licula pel davant l'objectiu projector. El cinematògraf va ser patentat el 13 de febrer del 1895.


MÚSICA

Característiques

La música d'aquesta pel·lícula és molt màgica, l'instrument principal és la mussette, amb l'acompanyament de la pianola, la guitarra, la bateria, el contrabaix, el saxo i el címbal.


Cada personatge té una música asociada i aixó t'ajuda a etendre millor la pel·lícula. Es fa servir una tècnica anomenada leitmotiv, consisteix en que cada personatge té ua música que el fa especial.

ANÀLISI D'UNA SECUÈNCIA DE LA PEL·LÍCULA

Una de les escenes Que més ens va agradar és la de quan l'Hugo investigación l'armari del Papa George, i per Això analitzarem aquesta Escena.


La madre Jeanne fa Amagar-se a l'Isabelle ia l'Hugo En Una habitació i els hi Demana Que No enfrento Soroll. L'Hugo veu sin armari Que hi ha en l'habitació i Decideix Investigar per veure Que hi troba. Troben Una part de l'armari Que esta com Amagada en hi ha una caixa Que se lis cau i començen un sortir mudas fulls amb dibuixos, dibuixos Que havia dibuixat sin autómatas.

En el momento en sí quan li està una patada de despeje de Caure la CAPSA no hi ha Música i hi ha molta Tensio, però en sí quan li cau i començen un sortir els fulls volan la Música Que fa l'Escena sigui màgica i relaxada.

CRÍTICA I VALORACIÓ PERSONAL

Aquesta pel·lícula ens ha agradat molt, perque hi havia escenes de tot tipus, no sa feia aburrida, sino tot el contrari, era entretinguda i sempre passava algo. Mentres vèiem la pel·lícula hem anat aprenen coses sobre el món del cinema, George Méliès, els germans Lumière...