Game ABC - Lead Designer

Shanice 't Hoen MM1C

Wat is lead design?

Lead design wordt toegepast bij het maken van games. Iemand van het team heeft de leiding over de opmaak van de game. Lead design heeft een doel: ervoor zorgen dat de hele game in dezelfde stijl gemaakt word en dat ideeën worden uitgewerkt.

Wat moet je kunnen?

Als lead designer moet je goed tegen stress kunnen: Je hebt namelijk de touwtjes in handen als het om design gaat.

Je moet ruimdenkend zijn en open staan voor ideeën en kritiek. Maar je moet ook je team kunnen motiveren en positief blijven denken en je zo gedragen. Vaak moet de lead designer ook uitleg geven over de game en het spel presenteren. De lead designer moet moet het hele team kunnen samenwerken, voornamelijk met de lead programmer.

Je moet punctueel zijn: Je houden aan de tijdsnorm en netjes te werk gaan. Maar vaak is er ook een projectleider die de tijd en dergelijke in de gaten houd.

De taken

Als lead designer heb je veel taken: Mensen aansturen, problemen oplossen, belangrijke beslissingen maken en content maken, verzamelen en samenvoegen. Ook is een van de taken goede samenwerking hebben met de lead-programmer. Maar de hoofdtaak is: Ervoor zorgen dat het hele team in dezelfde stijl werkt en ontwerpt.