Endgame

James Frey en Nils Johnson-Shelton

De auteurs

James Frey


James Frey is een Amerikaans schrijver. Hij schreef de boeken A Million Little Pieces, My Friend Leonard en Bright Shiny Morning. A Million Little Pieces is een autobiografisch verhaal over Freys drugsverslaving. Later bleek dat het boek een groot deel verzonnen was. Later, op 26 januari 2006 was Frey terug op bezoek bij Oprah Winfrey, en liet ze hem boeten door zijn leugens.


Nils Johnson-Shelton


Nils Johnson-Shelton is de coauteur van de internationale bestseller No Angel : My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels.

Over het boek

Endgame: de opdracht, is een sciencefiction boekenreeks. Het is een trilogie. Later zal er nog een game en film bestaan.

Big image

Korte inleiding

Lang geleden kwamen ze. Ze schiepen de mensheid en gaven ons leefregels. Ze gingen weg, maar voor ze de aarde verlieten vertelden ze dat op een dag ze terug zouden komen en er een spel zal gespeeld worden, namelijk Endgame. Een spel dat zal gespeeld worden door de 12 geheime bloedlijnen die al zeker meer dan tienduizend jaar bestaan. Generatie op generatie bereiden ze zich voor, om op een dag klaar te zijn voor het spel. Als het spel begint zullen ze drie sleutels moeten vinden namelijk: de aardesleutel, de luchtsleutel en de zonsleutel. Wie als eerste de sleutels vind is gewonnen. Het eerste deel gaat over het vinden van de eerste sleutel (luchtsleutel). In het boek zelf zit ook een puzzel verwerkt, zodat je je eigen Endgame kunt spelen.

Wordt kracht afgetroefd door gedrevenheid? Vriendelijkheid voorbijgestreefd door domheid? Schoonheid gedwarsboomd door luiheid? Is de winnaar goed of slecht? Er is maar één manier om erachter te komen.


SPEEL.

OVERLEEF.

ONTRAADSEL.

MENSEN OP AARDE.

ENDGAME IS BEGONNEN.

Personages

De 12 spelers zijn:


Marcus Loxias Megalos (16,24 jaar)

Chiyoko Takeda (17,89 jaar)

Sarah Alopay (17,98 jaar)

Alice Ulapala (18,34 jaar)

Aisling Kopp (19,14 jaar)

Baitsakhan (13,02 jaar)

Jago Tlaloc (19,14 jaar)

An Liu (17,49 jaar)

Shari Chopra (17,82 jaar)

Kala Mozami (16,50 jaar)

Maccabee Adlai (16,42 jaar)

Hibal ibn Isa al-Salt (18,69 jaar)

Mening

Ik vond het een echt geweldig en spannend boek. De cover sprak mij echt aan. Toen ik begon te lezen viel er mij iets op. Het is niet zoals een gewoon boek met bijvoorbeeld, hoofdstuk 1,… maar er staar de naam van het personage en de plaats waar hij of zij zich bevond. Deze manier vond ik heel aangenaam en ook een beetje mysterieus. Bovendien vind ik het ook heel fijn dat er een puzzel is in verwerkt, zo lijkt het net dat jij een ’13de speler’ bent, en je eigen endgame speelt. Het boek las ook vrij vlot. Het boek deed me ook hard denken aan The Hunger Games, en ik was al fan van deze film/boeken. Ik zou dit boek aan iedereen aanraden die graag mysteries en puzzels oplost. Echt een topper!


Ik kan niet wachten tot het tweede boek uitkomt! En natuurlijk ook de game!

Extra

Hier is de trailer van het boek.
Endgame The Calling - Official Trailer 2014