5 voorwaarde voor een webwinkel

Julie Holtzhuizer

inleiding

Het starten van een eigen winkel kost erg veel tijd en geld. Daarnaast moet er de beschikking zijn over een winkelpand en personeel. Het is veel gemakkelijker om een webshop op te starten. Het verkopen van producten via het internet kost veel minder tijd en geld. Wanneer je een aantal goed lopende webshops hebt kun je zelfs rijk worden met het beheren van je eigen webshops.

de 5 voorwaarde

Toch is het niet makkelijk om een goed lopende webshop te worden. Je zult een prettige webwinkel moeten zijn en aan de volgende eisen moeten voldoen wil je hier uiteindelijk niet meer kosten dan opbrengsten aan overhouden.


1. Een webwinkel moet aan strenge eisen voldoen.

Ten eerste ben je volgens de wetverplicht informatie over de onderneming achter de winkel op de website te plaatsen. De reden daarvoor is dat iedereen, zo meer over de webwinkel te weten komen. Dit maakt een webwinkel betrouwbaar.


2. Een webwinkel moet een goede en sprekende layout hebben.

Ook is de inrichting van de website erg belangrijk. Zo moet de openingspagina van de webshop de klant gelijk prikkelen om verder te gaan. Bovendien zal de website er overzichtelijk uit moeten zien. Dit betekend niet te veel tekst, duidelijke links en de webshop mag geen saaie indruk geven.


3. Een webwinkel moet producten snel en op tijd thuisbezorgen.

Als bezoekers ten derde over gaan op het plaatsen van de bestelling, zullen zij dit makkelijk en snel moeten, kunnen doen. De klant moet vervolgens het product snel en op tijd thuisbezorgd krijgen.


4. Een webwinkel mag zijn producten niet te duur maken vanwege het hoge aanbod.

Op internet zijn prijzen makkelijk en snel te vergelijken. Bovendien is de concurrentie groot, daarom is het belangrijk om als webshop niet te duur te zijn. Ook de bijkomende kosten als, verzendkosten en administratiekosten zullen laag moeten zijn.


5. Een webwinkel moet een goede naam hebben en makkelijk vindbaar zijn in google.

De naam van je webwinkel geeft de herkenbaarheid van je bedrijf weer. Een slecht gekozen naam kan je klanten kosten. Omdat ze niet begrijpen wat je doet, je met de verkeerde producten of diensten associëren of omdat, ze je naam niet onthouden of weten hoe je deze schrijft en daardoor iedere keer bij de concurrent eindigen. Bovendien moet je makkelijk vindbaar zijn in google. Steekwoorden moeten de klant al makkelijk op jou pagina weten te krijgen.

conclusie

Wanneer je al deze vijf punten hebt verwerkt in je webshop dan zul je hoogst waarschijnlijk een goed lopende webshop zijn. De webshop is dan namelijk erg klantvriendelijk. Klanten zullen het prettig vinden om snel bij jou iets nieuws te bestellen en deze bestelling binnen 24 uur weer in huis te hebben.