Kunst

12-2-2016

Big image

Mesopotamië

Mesopotamië betekend tweestromenland. Die naam komt van de twee rivieren, de Eufraat en de tigris die in het gebied stromen. De Mesopotamiërs waren de mensen die het schrijven hebben ontdekt. De koning stond bovenaan de sociale hiërarchie en de slaven onderaan. De koning werd enorm geëerd en laat zijn macht zien door met leeuwen te vechten aangezien hij dat als enige mocht.


Ik vond de praktijkopdracht wel leuk om te doen aangezien we vrij waren om te kiezen wat voor "wezen" we mochten maken.

Big image
Big image

Egyptische Mythologie

We moesten voor deze opdracht een tekening maken van een god of mythisch wezen. ik heb voor Cleopatra gekozen en ik heb daar een aantal elementen aan toegevoegd, zoals de sikkel en het Anonymous masker.


Ook dit vond ik wel een leuke opdracht aangezien we redelijk vrij waren over wat we maakten.

Big image
Big image

Oude Grieken

Voor deze opdracht moesten we menselijke figuren tekenen, dat moest in een rechte vorm en in een Contrapost. Recht is gewoon een vooraanzicht wat geheel in verhouding staat. Contrapost is dat het figuur in een andere natuurlijke positie staat afgebeeld.


Het was een zeer interessante opdracht omdat we hierdoor leerden personen in verhouding te tekenen.

Graffiti

We moesten voor deze les een ontwerp maken van graffiti op a4 papier en die echt op een muur spuiten.


Ik vond dit een hele vette opdracht!

Kwast en penseel oefeningen

Voor deze opdrachten moesten we met ecoline penseel oefeningen doen.


Ik vond dit persoonlijk een beetje een saaie oefening maar wel interessant dat we kwasttechnieken hebben geleerd.

Romeinse Rijk

Voor deze opdracht mochten we een romeinse tempel in perspectief tekenen. Op de onderste foto's kan je een aantal verschillende perspectieven zien die we hebben geoefend. Op de bovenste foto zie je het eindresultaat. Naar mijn mening is de uitkomst goed gelukt. Het was een leuke en pittige opdracht om alles goed in perspectief te kunnen tekenen. Ik vond dit een leuke en leerzame opdracht.
Big image

Romaans

Voor deze opdracht moesten we een "glas in lood" ontwerp maken. Je ziet dat er dikke zwarte contouren(loodlijnen) zijn gebruikt, ook kan je zien dat er weinig tot geen plasticiteit in zit. De tekening is verder ingekleurd door middel van ecoline. Het was een grappige opdracht echter ik vond het niet geweldig leuk om te doen.
Big image

Gotiek

Voor de opdracht van het onderwerp gotiek mochten we gaan kalligraferen. Ik vond dit wel een leuke opdracht om te doen, aangezien ik het nog nooit had geprobeerd. Het was een moeilijke maar erg interessante opdracht. Naar mijn mening is de uitkomst erg goed gelukt!

Renaissance

Voor deze opdrachten moesten we onszelf PhotoShoppen in een zelfportret van de Renaissance. Aan de kleding en attributen op het zelfportret is te zien dat het uit de Renaissance komt. De opdracht was leerzaam en geinig om te zien hoe je er zelf uit zou zien tijdens de Renaissance.
Big image

Maniërisme/Barok

We moesten een portretfoto met Clair Obscure belichting maken. Het was een leuke opdracht, je kan heel mooi zien waar het licht vandaan komt. Ook is het contrast erg goed te zien. Het is een foto die anders is als anders wat het heel interessant maakt.
Big image