Evakueringsplan

I tilfælde af udbrud i Bagsværd Skjoldvulkan

Info om Bagsværd Vulkan

Bagsværd Vulkan er en skjoldvulkan. Skjoldvulkaner får deres form som et skjold, fordi magmaen er utrolig tyndtflydende. Når det så kommer ud af vulkanen, løber lavaen meget hurtigt og meget langt ned af vulkanen, før den størkner. Det gør skjoldvulkaner meget farlige for omkringliggende byer og derfor også Bagsværd i dette tilfælde. Fra Bagsværd Vulkan kan lavaen nå Bagsværd Kostskole & Gymnasium på under 10 minutter, og derfor skal evakueringen gå rigtig stærkt!

Lærernes roller

I tilfælde af vulkanudbrud skal lærerne først sørge for, at få de elever de har ansvaret i den time i sikkerhed. Dette skal ske ved, at lærerne i stille og rolig orden, fører sine elever ud på Aldershvilevej og sikrer sig, at de alle kommer med den bus der skal føre dem i sikkerhed. Lærerne skal sørge for, at alle vedkommendes elever er kommet ud, ved at foretage en hurtig optælling og se om nogen mangler. Hvis dette er tilfældet, skal lærerne tjekke toiletter og evt. aflåste lokaler.

Ledelsens rolle

Ledens rolle går forud for et eventuelt udbrud. Det er deres ansvar, at denne evakueringsplan bliver hængt op i klasserne, og at den bliver læst op af lærerne mindst én gang om ugen. Derudover er det også ledelsen ansvar, at der flere gange om året bliver lavet evakueringsøvelser med eleverne. Og det vigtiste er, at ledelsen har arrangeret kørertøjerne, som skal komme og hente skolens elever og medarbejdere.

Selve evakueringen

Undlad at medbringe baggage, tasker eller andre personlige ejendele. Under jeres stole vil i finde en stållegeret nødsparaply mod brændende sten og aske. Bliv siddende på jeres pladser og vent på at jeres lærer følger jer ud på Aldershvilevej. Her vil 10 skolebusser stå klar i tilfælde af et vulkanudbrud. Når jeres lærer beder om at følge med, må i gå to og to, og i ro og orden.

På Aldershvilevej vil jeres lærer derefter sørge for, at alle elever befinder sig på vejen, og de vil derefter via Aldershvilevej køre mod bindeledet, dreje til højre mod Bagsværd hovedgave og til venstre ved ring 4, hvor bussen vil køre så langt væk som muligt.

Big image

Vær opmærksom på:

Før udbrud:


Meldinger om vulkansk aktivitet:


  1. DSI (Dansk Seismisk Institut) har op til flere måleenheder placeret rundt i Danmark, der har til formål at varsle om vulkanudbrud og/eller jordskælv. DSI har direkte kontakt med Bagsværd kostskole og Gymnasium og vil kontakte skolen ved et nødstilfælde.
  2. Vær altid parat på et vulkanudbrud og vær altid rigeligt informeret om sikkerhedsopdateringer med mere.


Efter udbrud


Askefald:


  1. Når aske i form af røg begynder at falde fra himlen, bør du hurtigst muligt finde en gasmaske der enten er placeret i klasserne eller i evakueringskøretøjerne. Hvis ingen af disse er mulige, kan du midlertidigt holde en trøje eller en klud op mod munden og respirere gennem stoffet.
  2. Stenfald. I tilfælde af stenfald, hvilket højst sandsynligt ikke vil ske, da vulkanen er en skjoldvulkan, bør du undgå at gå udenfor uden nogen form for beskyttelse, dog må du lige meget hvad, forsøge at nå til evakueringskøretøjerne hurtigst muligt, da disse vil køre indenfor et vis tidsspektrum.