TURISM

Cazare Online

Care este treaba cu prima impresie la hotel

Conform unui articol despre domeniul turistic, hotelurile de pretutindeni se zbat sa isi uimeasca oaspetii in primele 15 minute, cruciale, ale sederii lor in respectiva unitate sau cel putin incearca sa nu ii enerveze.


Cu toate acestea, ideea de prima impresie nu ar trebui limitata numai la hoteluri. Ar trebui sa existe in orice mediu. Acest lucru include atat spitale, cat si scoli, stadioane sau outleturi, cat si birouri corporatiste (si chiar bloguri).


Care este treaba cu prima impresie? Si de ce este absolut critic sa creezi intentionat una? Prima impresie in ceea ce priveste o persoana, un produs sau un loc stabileste limitele unei relatii. Atunci cand ridici stachet si reusesti sa o mentii acolo, sansele sa creezi o relatie de durata cu un client se imbunatatesc si ele. In plus, in ziua de azi, primele impresii sunt si mai critice datorita social media. Oamenii pot face update-uri pe Twitter sau Facebook in timp real. Prima impresie - buna sau rea poate fi trimisa si receptionata de sute sau mii de oameni. S-ar putea spune ca prima impresie este si ultima impresie. In domeniul hotelier, un manager ar explica lucrurile astfel: "Daca ii pieri la inceput, este foarte greu sa ii recastigi ulterior. In mintea lor au si decis deja ca este vorba de un hotel prost." Pentru a vedea cateva hoteluri faine din capitala, va recomand sa vizitati www.CazareHoteluriBucuresti.ro si veti vedea o multime de oferte foarte faine.

Mai mult decat atat, multi consumatori in zilele noastre intorc spatele, de multe ori la modul figurat, interactiunilor umane si au relatii reale cu companiile. Se pare ca si ideea de self-service ia din ce in ce mai mare amploare.


Asa ca intrebarea este: ca leader, cum te descurci cu preferinta oamenilor in crestere pentru self-service si in acelasi timp faci o buna prima impresie la nivel uman. Poti incepe prin intelegerea importantei "intampinarii" oaspetilor. Hotelurile cu traditie cunosc importanta primirii de zeci de ani. Insa nu este foarte tarziu nici pentru business-ul tau, chiar si lucrurile mici pot avea un impact foarte mare. Ia in considerare aceste ponturi, pe care le folosesc chiar si cele mai mari hoteluri:

1. Urmeaza Regula 3/1. Hotelurile de renume cunosc importanta unei primiri calduroase. Atunci cand isi saluta oaspetii, multi tin seama de regula "3/4": realizeaza contact vizual cu oaspetele si zambeste atunci cand se afla la 3 metri distanta si adreseaza-i-te atunci cand se afla la un metru si ceva distanta. Aceasta regula trebuie urmata indiferent la ce ora din zi sau din noapte clientul ajunge la hotel.


2. Fa-ti toate ofertele vizibile. La hotelurile de prestigiu, un oaspete poate vedea in general toate facilitatile la care poate avea acces - valet, restaurant, bar, magazine etc. - in drum spre camera sa. Daca o facilitate nu este vizibila, precum sala de fitness sau centrul business, oaspetii pot vedea de exemplu imagini in lift sau in alt loc care iese in evidenta. Resorturile in special mizeaza pe aceasta abordare.


3. Tine seama de faptul ca nu toate experientele sunt create inmod similar

Hotelurile de top inteleg faptul ca experienta de la primire poate varia de la client la client. Unele experiente legate de o anumita locatie de cazare pot fi pe termen foarte scurt cum se intampla in cazul celor care iau masa la restaurantul hotelului. Alte experiente sunt pe termen mediu, pentru jumatate de zi sau pentru o intreaga zi la Spa sau in cadrul salii de conferinte, de exemplu. Si alte experiente sunt totusi considerate pe termen lung, fiind incluse aici sederile peste noapte sau pe timpul weekendului. In fiecare situatie in parte, experienta primirii este diferita.


De asemenea, ai in minte faptul ca o experienta de acest fel poate incepe cu mult inainte ca un client sa paseasca in unitatea respectiva. Poate incepe, de exemplu, la telefon, vizitand site-ul hotelului etc.

Big image