sproei gedrag bij katten

gemaakt door danny

inleiding

iedereen kent het wel het is [lente]en kater/poes gaat sproeien lekker op de bank de krappaal en de deuren en de muur.de lucht is niet te harden en je vrienden en familie komen niet meer langs, en jij weet niet wat je er aan kan doen,dan ben je aan het goede adres.wand ik ga je namelijk uitleggen waarom je kat/poes sproeit en hoe je het voorkomt en het laat stoppen zo dat je weer een fris huis hebt.

oorzaak en gevolg

katten gebruiken urine als geur signaal of markering voor zich zelf of andere katten.de reden om urine af te zetten als geurmarkering [sproeien]is totaal verschillend dan het plassen om de volle blaas te legen.het is daarom heel belangrijk of het gaat om sproeien of plassen,omdat de mogelijke oplossingen verschillend zijn. op basis van alleen de hoeveelheid urine kan je geen onderscheid maken tussen sproeien of plassen.


tijdens het plassen zal de kat een zittende houding aan nemen en een hoeveelheid urine laten lopen op een horizontale oppervlakte.daar na kan de kat krab gedrag vertonen om het gebied rond om de urine [het begraven verbergen van de urine],hoewel dit lang niet altijd gebeurt. voorkeurslocaties het kleed de bank, wasbak,bad,en eventueel de krant op tafel.om te sproeien gaat de kat vaak staan waarbij de de kat een kleine hoeveelheid urine sproeit op een horizontale operavlakte zoals de muur het gordijn de tv het katten luik en de krabpaal.

i never know cat pee like this!!!
How To Stop Your Cat Spraying Urine

vragen ?

  • wat is een aanleiding tot sproeien bij katten ? noem er 3
  • noem 2 oplossingen tegen sproeien ?
  • waarom houd u andere katten buiten de deur ?
  • wat is het beste als katten luikje ?
  • waarom is castreren een goede oplossing ?