Cibermànager

Prevenció dels riscos del mal ús d'internet

L'APS és un projecte que realitzen els alumnes de 3r d'ESO i té com a objectiu conscienciar dels problemes que poden ocasionar les noves tecnologies i en cas de ser víctima d'aquests problemes educar a la joventut per saber com actuar correctament.

En la xerrada es tractaran els temes següents:

Bullying

El bullying és quan una persona es maltractada psicològicament per una o diverses persones.

Grooming

El grooming és quan una persona adulta s'apropa a un o una menor tenint com a objectiu fer-se amic/a del menor quan en realitat té males intencions(violacions,pornografía infantil..)

Dades a la xarxa

És quan una persona ha estat víctima de que li han robat dades i han aparegut a les xarxes socials

Xats

Molta gent adulta es fa passar per un menor per fer-se amic/a de u menor i així poder abusar d'ell o ella.

Webs,Navegadors i Emails

Xarxes socials

S'ha de estar atent a quines xarxes socials hi entres perquè pot esta entrant a alguna pàgina en la qual et fan pagar o et poden acabar maltractant psicològicament i físicament

Enganchar-s'hi

Cuan una persona no pot deixar l'internet ni ma menjar o esta tot el dia a internet es perquè és adicta a internet i està enganchada.

Fraus:Compres i phising

Moltes vegades ens surten frases com "Ha guanyat un premi clica aquí per reclamar-lo" quan en realitat no has guanyat res i sol volen les teues dades personals.

Compartir archius

S'ha de estar atent a quins archius i a qui se li envia perquè pot anar passant de un ordenador a l'altre i et poden acabant rebant dades o fent el qual et perjudiqui