Diari Personal Christian Roger

Treball Globalitzat de Cinema

7 d'octubre de 2013. Germans Lumière.

En aquesta setmana he après a T.G.P.E de cinema qué són les vistes Lumière. M'ha sorprès que fossin en pla fix, la càmera no es mou i només s'enregistra el que passa davant de l'objectiu.


A banda d'això, he vist que les primeres vistes que van enregistrar els Lumière eren sobre l'àmbit quotidià de la seva vida. Menys "El Regador Regado" que es veu clarament que està planificat.
El regador regado

8 d'octubre de 2013

Cada Dijous alguns del grup de Cinema han de preparar una presentació sobre el que anem aprenent a classe. Jo encara no he hagut de presentar res, però en Pol i jo, vam fer la presentació en el blog de cinema en curs.


Segurament dins de poc em tocarà presentar el que em après.

15 D'OCTUBRE DE 2013

Avui, els de tercer d'ESO hem sortit una hora abans d'acabar la classe de TGPE per anar de públic a "El Gran Dictat". Hem gravat tres episodis com a públic però ha estat molt cansat.


La primera gravació ha estat molt bé. Jo estava a dalt de les grades. A la segona gravació ens han canviat de lloc i a mi m'ha tocat a les escales perquè hi havia molta gent de públic i no hi havia lloc per a tothom. I a la tercera gravació m'ha tocat posar-me darrere de l'Òscar.Entre gravació i gravació hi havia un home que es deia Ferran i era de Lleida. Això, ho sé perquè no parava de dir: Visca Lleida!!!! Qui és de Lleida? En Ferran era qui anava divertint al públic perquè no s'avorrís i també era qui quan paraven la gravació, per errors, ens explicava el per què. Quan no sabia el motiu exacte, en Ferran deia: "S'ha mort el col·laborador". En Ferran era molt divertit.
DSCF2084

16 D'OCTUBRE DE 2013

Avui el Pol, en Gerard, la Júlia i jo hem anat a veure la fàbrica Riz. Una fàbrica on fan clips pel pèl. Allà ens han explicat que l'avi de l'amo la va crear, i la fàbrica porta oberta 70 anys. Tenen oficines i tendes per tot el món.


La fàbrica era molt petita. Allà, hi havia molt de soroll i moltes màquines, també feia molta olor de pintura, perquè també pintaven els clips. Hi havia moltes màquines i molt pocs treballadors.

Fàbrica Riz

23 D'OCTUBRE DE 2013

Avui, hem anat a gravar a la fàbrica Riz amb la càmera gran. Quan estàvem gravant aquest pla, jo estava fent de càmera.

Allà, hi havia el tiet Salvador i el seu nebot, en Carles, que són els amos de la fàbrica. Després de saludar-los, hem seleccionat les vistes Lumière. Hem fet nou minuts Lumière de diferents plans. En una de les vistes hi apareixien tres treballadors de la fàbrica. Després, hem gravat màquines, primer en pla obert i després en pla tancat. També hem fet una entrevista al Salvador i en Carles.


Les preguntes de l'entrevista les he hagut de fer jo ràpidament perquè en Pol havia fet vaga. En Pol s'ha marejat pel soroll i l'olor. Sí que és veritat, que allà feia molta olor de pintura i el soroll era insuportable.


25 D'OCTUBRE DE 2013

El dimecres passat vam gravar amb la càmera gran a la fàbrica Riz. I el proper dimecres dia 30 anirem al metro a ajudar a altres companys a fer les gravacions Lumière. Visitarem les línies L9 i L10. Tenim permís per gravar a la cabina del metro. La gràcia es que en aquestes línies de metro no hi ha conductor perquè estan automatitzades.


Jo ja hi vaig anar a gravar al metro fa dues setmanes. Aquell dia, però, vam gravar una simulació de vista Lumière des de l'andana.

Metro

30 D'OCTUBRE DE 2013

Avui hem anat a gravar al Metro amb la Júlia S, Júlia P, en Pol i jo. Hem fet dos minuts Lumiere un de davant del metro i l'altre darrere. El millor és el de darrere, perquè hi ha més llum.

Vam tardar unes dues hores, fen la mateixa ruta, de Can Zam fins a Sagrera. Per arribar vam agafar primer de L4 (Poblenou) fins a la Pau allà fem transbord a la L2 (La Pau) fins al Gorg, tornem a fer transbord a la L10 que arriba a La Sagrera on es comparteix línia amb L9.

Després la càmera li faltava uns cargols i havíem d'anar amb molt cura, la vam intentar arreglar però no vam poder. També va haver-hi un petit error perquè sempre veiem que a la Sagrera es creuaven els metros però quan vam gravar no es van creuar.

31D'OCTUBRE DE 2013

Per acabar aquest TG, dire com m'ha semblat.
M'ha semblat un Tg bastant diverit, el que m'ha agradat més és anar a gravarperò em sembla aburrit tindre que fer informes.etc.
Doncs m'ha agradat molt.