Daniëlle Jurres

Periode 3

Big image

Pop Art

We moesten eerst een pop art kunstenaar uitkiezen en dan drie vragen beantwoorden. Daarna moesten we een beroemd pop art kunstwerk uitkiezen voor inspiratie voor je eigen kunstwerk (zie afbeelding). Ik heb het kunstwerk M-Maybe van Roy Lichtenstein gebruikt voor inspiratie.


De drie vragen:

1. Waarom is deze kunstenaar kenmerkend voor de Pop Art?

Het werk van Lichtenstein is te herkennen aan een aantal kenmerken. Lichtenstein schilderde vooral met de primaire kleuren, waarbij af en toe de kleur groen gebruikte. Hij maakte veel gebruik van de rastertechniek. De punten in een raster werden sterk vergroot en gebruikt in zijn schilderijen en ook in drie-dimensionale objecten. Dit waren de zogenaamde raster-dots, die je kunt terugvinden in krantenfoto's en stripboeken. De omlijningen van zijn werk maakte hij vaak erg dik met zwarte verf en hij maakte veel gebruik van tekstballonnen.

2. Welke onderwerpen gebruikt deze kunstenaar voor zijn kunst?

Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho’s en beelden.

3. Wat is de bedoeling van deze kunstenaar?

Het moet een vergrootte strip tekening zijn. Ik kan verder geen bedoeling vinden.