TOUCH THE SKY

III CONCERT PARTICIPATIU - MARÇ-MAIG 2019

Músiques i cants de tradició celta amb PETTER UDLAND JOHANSEN i ARIANNA SAVALL


 • Us proposem un programa preciós i variat amb músiques i cants de tradició celta, músiques espirituals i profanes i músiques del món. Cançons precioses del passat i del present, de països com Irlanda, Escòcia, La Bretanya francesa i Escandinàvia.
 • Cants a quatre veus, amb els arranjaments expressius de Petter Udland Johansen.
 • Amb la participació lluminosa de la jove orquestra d'El Musical.·
Big picture

A QUI VA ADREÇAT

A totes aquelles persones amb ganes de cantar que tinguin disponibilitat i vulguin gaudir de muntar un repertori coral de músiques espirituals de diferents cultures i èpoques.

Requisits:
- Obert a tots els cantaires sense prova de nivell per entrar.
- Un cop tancades les inscripcions es farà arribar als participants les partitures en format digital i els àudios de la seva veu per correu electrònic que s'hauran d'imprimir i portar preparats pel primer assaig.
-El nombre de places és limitat.

-Mínim d'edat: 16 anys.

LES OBRES

Us proposem un programa preciós i variat amb músiques i cants de tradició celta, músiques espirituals i profanes i músiques del món. Cançons precioses del passat i del present, de països com Irlanda, Escòcia, La Bretanya francesa i Escandinàvia.


EL PROGRAMA:

Mairi's Wedding- trad. Irlanda

Molly Malone - trad. irlanda

So I could Find My Way - ENYA

Somewhere along the road - Rich Kemp

Stemmning - trad.

The Sally Gardens - Poem: William Butler. Music: Herbert Huges

The Spanish Lady - trad. Irlanda

Touch The Sky - Kanye West

Tri Martolod - trad. bretona

ELS MESTRES

DIRECCCIÓ I CANT: Petter Udland Johansen

ARTISTES CONVIDATS:


 • CANT I ARPA: Arianna Savall
 • VIOLÍ: Oriol Saña


ORQUESTRA: Jove Orquestra d'El Musical (JOEM) (Dir. Daniel Mestre)

GRUP D'ARPES d'El Musical (Dir Arianna Savall)

DATES SESSIONS DE TREBALL

Totes les sessions de treball es faran a El Musical de Bellaterra (Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra). El lloc del concert final es confirmarà una vegada tancades les inscripcions.


MARÇ

 • Divendres 08 - de 20:00 a 22:00h.
 • Dissabte 09 - de 20:00 a 22:00h.


ABRIL

 • Divendres 26 - de 20:00 a 22:00h.
 • Diumenge 28 - de 10:30h a 13:45h.


MAIG:

 • Divendres 10 - de 20:00 a 22:00h.
 • Dissabte 11 - de 20:00 a 22:00h.
 • Divendres 24 - de 20:00 a 22:00h.
 • Dissabte 25 - de 20:00 a 22:00h..
 • Diumenge 26 - ASSAIG GENERAL I CONCERT (18:30 Concert a la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona)
https://youtu.be/PXZM9QVvmHY

DRETS DE PARTICIPACIÓ

Preu de participació: Alumnes El Musical: 39 Euros // Altres: 45 Euros

-Inclou partitures + àudios
-2 entrades pel concert

-Totes les sessions de treball. L’acceptació d’aquestes condicions implica el compromís d’assistència a totes les sessions de treball planificades o com a mínim a un 80%.

* Consulta preu especial per a grups (mínim 10 persones del mateix cor)


Forma de pagament:

1- INGRÉS O TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA - Número de compte corrent del Banc de Sabadell (IBAN): ES49-0081-0432-0600-0103-9514 Codi BIC: BSABESBB. (Recordeu posar a "Concepte" el Nom i Cognoms de l'alumne que s'inscriu al curs).

2- En efectiu a la Secretaria de l'Escola


El Musical - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat - info@elmusical.cat

Big picture

EL DIRECTOR

Petter Udland Johansen va néixer a Oslo, on va rebre la seva primera formació vocal i instumental. Es va graduar a la Norges Musikhøyskole amb Ingrid Bjoner i Svein Bjørkøy el 1996 i a Basilea a la Schola Cantorum amb Richard Levitt l'any 2000. Ha estudiat també amb el tenor Hans Peter Blochwitz. El seu repertori inclou totes les obres principals de compositors com J.S Bach, C. Monteverdi, W.A. Mozart, F. Mendelssohn, així com cançons de compositors com F. Schubert, E. Grieg, H. Wolf, W.A Mozart, G.Mahler, E. Grieg i J. Brahms. Ha treballat amb directors com Rinaldo Alessandrini, Jordi Savall, Pep Prats, Christer Løvold, Tom i Tobias Kjellum Gossmann. Els grups amb els quals ha realitzat concerts i enregistraments de CD són: Hirundo Maris, Pechrima, Anella Sagene, Capella Antiqua Bambergensis, Pratum Musicum, La Morra, Ferarra i Lucidarium. El 2009 va fundar amb la seva parella, Arianna Savall, el grup Hirundo Maris, especialitzat en música antiga i creacions musicals pròpies. El focus del treball creatiu d'aquest conjunt és música mediterrània i nòrdica. El grup ha publicat diferents CDs amb la prestigisosa discogràfica ECM i Manfred Eicher com a productor. Juntament amb Christer Løvold i Mark B. Lay, va fundar el grup "Pechrima" Petter Udland Johansen també és reconegut com a compositor i arranjador i imparteix cursos regulars en cant coral i solista. És professor de cant i cor al Basel i a El Musical-Centre autoritzat de Grau Professional de Bellaterra. Ja ha dirigit amb gran èxit els concerts participatius de les passades edicions.

ARTISTES CONVIDATS

Arianna Savall Nascuda a Basilea (Suïssa) el 1972 en el sí d’una família de músics catalans, inicia l’estudi de piano amb Susanne Hockenios, i l’arpa clàssica amb Magdalena Barrera. El 1991 començà, paral·lelament, els seus estudis de cant amb Maria Dolors Aldea al conservatori de Terrassa, on finalitza els seus estudis de cant i arpa. El 1992 comença l’estudi de la interpretació històrica amb Rolf Lislevand al Conservatori de Toulouse (França) i segueix diversos cursos amb Andrew Lawrence-King, Hopkinson Smith i amb els seus pares Montserrat Figueras i Jordi Savall. Del 1996 al 2001 torna a Suïssa per fer un “Aufbaustudium” de cant amb Kurt Widmer a la Schola Cantorum Basiliensis i alhora s’especialitza en les arpes històriques amb Heidrun Rosenzweig. Arianna Savall Figueras ha actuat per Europa, Escandinàvia, Estats Units, Sudamèrica, Austràlia, Japó, Nova Zelanda, Corea del Sud, Singapur, Turquia, Rússia, Canadà i Israel. Al 2009, crea amb el seu company Petter Udland Johansen, el conjunt Hirundo Maris, especialitzat en la música antiga, del Medieval fins al Barroc i en la creació pròpia. Amb Hirundo Maris actuen en nombrosos Festivals d’arpa, entre ells el Festival de Dinan (Bretagne), Seduced by harps (Bèlgica), El Festival d’Ostrava Ada Balová (Txèquia) inaugurant alguns d’ells com el Festival Internacional d’arpa a Sentmenat (Catalunya) i Arp Sanati Dergi a Istanbul (Turquia). Dóna nombrosos cursos, anant regularment a Àustria (Handenberg) i a França, i ensenya a l’escola de Música de Bellaterra ( El Musical).
Oriol Saña Va començar a estudiar violí amb set anys i va obtenir el Bachelor 's Degree en l'especialitat de violí jazz al Berklee College of Music de Boston i els Estudis Superiors en Jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). A més, va cursar un màster oficial i un Doctorat en Musicologia i Didàctica de la Música a la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquests anys de formació, va estudiar amb professors com Matt Glaser, Mimi Robson, John Blake i Darol Anger. Va treballar a duo amb el pianista i compositor Albert Guinovart i va participar en diverses orquestres simfòniques com a violinista clàssic. No obstant això, més endavant va consolidar la seva trajectòria en el terreny del jazz manouche amb el guitarrista Albert Bello i el del bluegrass amb el violinista Casey Driessen. Així mateix, ha col·laborat amb diverses formacions com Virus String Quartet, Folkincats, Barcelona Bluegrass Band o Albert Bello & Oriol Saña Experiment, amb els quals ha trepitjat els escenaris de nombrosos festivals i sales de concerts d'Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Finlàndia, Grècia, França, Hongria, Espanya, Singapur i els Estats Units. De la mateixa manera, ha editat més de 50 enregistraments amb segells tan importants com Harmonia Mundi, Filmax Music i Warner Brothers. Cal destacar també el seu guardó com a Millor Director Musical en els Premis Max de les arts escèniques amb Virus String Quartet per la música de l'espectacle Turn Me On, de la companyia de ballet David Campos, i els Grammy Llatí 2008 per la seva col col·laboració en els arranjaments del disc Balmoral de Loquillo. També és el coordinador del Barcelona Fiddle Congress, director de l'Bellaterra Fiddle Camp i professor de violí modern en els centres superiors del nostre país.