Vijf irritaties bij webbezoekers,

WEB-ABC

...........................................................................

Mensen denken dat een website maken helemaal niet zo moeilijk is. Maar het is vele malen moeilijker dan het lijkt, want het draait er niet alleen om dan je een HOME pagina, met foto's en een menu hebt. Er komt veel meer bij kijken om een mooie en bezoekersvriendlijke pagina te maken waar mensen graag nog een keer een kijkje bij komen kijken.

Zo zijn er vele irritaties onder de websitebezoekers. Hier komen er vijf;

1. Te veel kopjes!

Één van de grootste irritaties onder de websitebezoekers is dat er op een website te veel kopjes staan. De bezoeker gaat het internet op om 'snel' de informatie te kunnen vinden die zij nodig hebben. Met een website met bijvoorbeeld te veel functies onder een kop word het lastig om te vinden wat jij nodig hebt. Het word onoverzichtelijk en zo ben je veel langer bezig dan nodig is.


2. Niet te veel informatie geven.

Als je bepaalde informatie zoekt lees je zelden de hele tekst grondig door maar ga je een tekst "scannen". Scannen betekent dat je eigenlijk met je ogen heel snel over een tekst heen "glijd". Je scant de woorden die je nodig hebt en vind zo de juiste tekst. Het is natuurlijk lastig om een hele grote tekst te scannen, dus is het voor de websitebezoeker veel makkelijker als er in korte stukken tekst word weergeven. Bij een pagina met veel tekst, doen de bezoekers vaak geen eens moeite en klikken ze de site weg. Daar gaat wéér een bezoeker!


3. Pagina innemende reclame tijdens het websurfen.

Tijdens het websurfen wil je natuurlijk op je gemak je eigen ding kunnen doen. Het is dus vooral heel vervelend als je gestoord wordt. Vooral door reclame. Het wachten wekt irritaties op. Ook waar veel aan geërgerd word is als er een pagina word geopend en meteen komt er een extra venster met reclame te voorschijn. Hou vooral de reclame/advertenties aan de zijkant van de website en laat het niet de bezoekers storen.


4. Onvindbare sites.

Denk niet alleen aan de bezoekers maar ook aan de zoekmachine. Het is ongelofelijk vervelend en onhandig als je site onvindbaar is. Gebruik goede en logische zoektermen zodat jouw site meteen vindbaar is. Vaak kijken websurfers niet verder dan de 1e zoekpagina van Google en dan krijg je helemaal geen bezoekers.


5. Ontoegankelijk via mobiel websurfen.

Het is natuurlijk heel handig om ook als je de deur uit bent even op het web te kunnen. Het is natuurlijk heel vervelend als je buiten de deur de site moet bezoeken die het precies niet doet op een telefoonplatform. Als een site niet gemaakt is om via een tablet of mobiel te bekijken duurt het laden van zo een site ongelofelijk lang en kost gigantisch veel MB. Irritant!