Weekmail Enactus Utrecht

Week 34

Lieve Enactor,

Het is bijna zo ver, het Enactus-jaar staat op het punt om te beginnen. De laatste vakantiegangers komen weer terug en de teams zijn weer aan het opstarten. Na vele eenzame dagen zijn we als bestuur hard aan slag gegaan met het opruimen van de Office en met het schrijven van ons jaarplan. Op de eerste Enactus avond zullen we jullie het resultaat laten zien. Daarnaast staat er voor die avond veel meer spannends op het programma. Zo gaan we bijvoorbeeld met z'n allen eten voor de avond begint. Dit is geheel vrijblijvend en op eigen kosten, maar ook de perfecte manier om alvast vakantieverhalen uit te wisselen en nieuwe leden te ontmoeten.

Naast alle leuke dingen die avond, zullen er ook een aantal praktische zaken afgehandeld worden. Door de naamsverandering zal de incasso machtiging en het vrijwilligerscontract opnieuw getekend moeten worden. De eerst volgende incasso kun je verwachten rond 29/30 augustus. Deze is voor de borrel tijdens de eerste Enactus avond op 9 september.

Nu de temperaturen in Nederland aan het dalen zijn, is het Worldcup team begonnen met de voorbereidingen voor het altijd zonnige Cancun. Dit weekend hebben zij een bootcamp, georganiseerd door Enactus Nederland. De hele presentatie gaat op de schop, alle projecten worden doorgelicht en nieuwe oefenmomenten zullen worden ingepland!

De Worldcup zelf beloofd een fantastisch evenement te worden. Op dit moment hebben Annelien, Renée, Nadia, Sophie, Emilie, Anouk, Vincent en Sjors hun tickets al geboekt! En het is een kwestie van tijd voor Marianne en Jan-Pieter hun tickets gaan boeken. We willen natuurlijk met een zo groot mogelijke groep naar Mexico afreizen. Dus heb je zin in een extra vakantie? Ga dan ook mee!! Je slaapt in een all-inclusive resort voor 3 dagen (Moon Palace Cancun) en gaat feesten met Enactors uit 40 verschillende landen! De mensen die nu al een ticket geboekt hebben gaan een week, dus ook na de Worldcup kan er nog vanalles worden gedaan. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Sophie Alblas: s.alblas@gmail.com.

Tot slot staan er in deze weekmail een aantal belangrijke data die je nu al in je agenda kunt zetten. Mocht je nu al zien dat je een van deze data écht niet kan, laat het dan zo snel mogelijk weten via communicatie@enactusutrecht.nl.

Fijne vakantie nog even en tot snel!

Liefs,
Annelien, Annette, Eefke, Falco, Hanna en Sjors

Belangrijke data

Pak je agenda erbij en zet de volgende data in je agenda:


  • 01 sept: Kookeiland @ Dobberfestival (check weekupdates)


  • 02 sept: Wat is Enactus? Avond @ The Office - voor nieuwe leden

  • 09 sept: Eerste Enactus Avond @ Jaarbeurs Utrecht
    Inclusief eten vooraf (info volgt)

  • 18 sept: Workshop Utrecht Inc - 's avonds voor alle leden

  • 29 sept - 30 sept: Worldcup!

  • 12 okt: Heineken Experience


Binnenkort ontvangen jullie een jaaroverzicht met een overzicht van alle Enactus-avonden, werveringsperiodes, workshops en andere belangrijke data.


Weekupdate

Marketing team

Het marketingteam is alweer van start gegaan voor het komende jaar. Maandag zijn we gestart met een informatieve workshops over fotograferen. Dit gaan we toe passen op foto's die we maken, zodat we gerichter goede foto's kunnen schieten. Volgende week hebben we onze tweede bijeenkomst, waarin we de strategie voor ons team gaan uitwerken voor het nieuwe jaar. Ook willen we samen met de teams gaan kijken hoe wij het beste marketingadvies kunnen geven. Hierover volgt nog een e-mail naar de teamcaptains.


Mocht je foto's zoeken van de projecten, deze staan op de harde schijf. Wij zullen elke week de foto's van de camera naar de harde schijf kopiëren, om het fotoarchief overzichtelijk en duidelijk te houden. Laat de harde schijf en de SD-kaartjes van de camera dus altijd op de Office liggen, neem ze niet mee naar huis!


Project M

Deze vakantie hebben wij rustig aan gedaan. Het basisconcept voor project M staat nu vast en omdat we met een zo goed als nieuw team vanaf september starten wouden we pas na de vakantie met dit frisse team het businessplan uitwerken en het project eindelijk opstarten. We staan te popelen weer te beginnen en er een mooi jaar van te maken!

Kookeiland

Kookeiland is zich langzaam weer aan het opstarten. Afgelopen week hebben we kennisgemaakt met Leonie, Liz en Emma. Volgende week zal Julia nog kennis maken met Kookeiland en dan kunnen we weer aan de slag. We moeten ook echt weer snel gaan draaien, aangezien 1 september er alweer een catering op de planning staat: Het Dobberfestival. Dit gaat een heel leuk buitenfestival worden op het Willemplantsoen in Utrecht.

Onze lieve vrouwen zijn inmiddels ook weer allemaal in het land. Naast dat onze keukenprinsessen meteen weer hard aan het werk zullen worden gezet voor het Dobberfestival zullen ze ook een taalcursus volgen vanaf september. Kortom, Kookeiland zit nog een beetje in de opstartfase, maar vanaf september gaan we er weer een succesvol en smakelijk Kookeiland jaar van maken!Sosjaal

Welkom back Enactus Utrecht! Nooit weggeweest is SoSjaal: deze zomer hebben we door geknald!! Zo zijn Inez, Mirte en Daniëlle al helemaal ingelicht, kennisgemaakt en al vol op bezig met SoSjaal dingen. De oplettende kijker heeft al hints voor onze wintercollectie op fb voorbij zien komen. De winter collectie heet storm en is helemaal up to date met alle modekleuren van aankomend seizoen. Heb jij de hints gemist? Surf dan razend snel naar https://www.facebook.com/Sosjaal en like like like!! Zo blijf je altijd van het laatste sosjaal nieuws op de hoogte. We hebben deze zomer ook veel winkels bezocht en hopen daar binnenkort definitief afspraken te kunnen maken.


De enige trieste mededeling is dat onze geliefde Renee eerder weggaat dan verwacht, als ze naar Mexico vertrekt voor de W.C. komt ze niet meer terug. Lieve Ren, bedankt voor je eindeloze inzet, je hart voor de dames en bovenal het geweldige jaar, we gaan je missen!!


Tot snel,

Quirine –namens sosjaal

Project X

Zoals de meesten van jullie misschien al wel weten start Enactus Utrecht dit jaar met een geheel nieuw team! Bodo, Isabelle, Maud, Simone en ik (Anouk) hebben de eer gekregen om ons dit jaar te storten op een nieuwe doelgroep en een nieuw project!


Afgelopen zaterdag zijn we zelfs al samengekomen, onder het genot van een heerlijk geboortetaartje met dank aan Maud, om kennis te maken met elkaar en de organisatie en om te bespreken wat ons de komende tijd te doen staat. Na de vakantie willen we starten met het oriënteren op een 'need' hier in Utrecht. Hiervoor gaan we de straat op om uit te vinden wat er in de stad speelt en zullen we in gesprek gaan met verschillende maatschappelijke instanties.


Tot die tijd zullen we ons op internet bevinden om uit te zoeken met welke doelgroepen andere Enactus teams in Nederland en de rest van de wereld al te werk gaan, om op andere ideeën te komen dan normaalgesproken. Deze bevindingen zullen we aan elkaar presenteren tijdens de volgende vergadering.


Kortom, de komende tijd zal in het teken staan van oriëntatie op de 'need' hier in Utrecht, dus mochten jullie hier nog ideeën over hebben horen wij het graag!


Fiets&ik

Na een rustige vakantieperiode waarin Marianne de werkplaats bewaakte en de andere Fiets&ik'ers de wereld onveilig aan het maken waren, beginnen ook wij aan het nieuwe jaar. Komende week gaan Marianne en Silvester naar de werkplaats om met Bart de toekomst te bespreken. Daarnaast staan natuurlijk de overdracht en kennismaking met onze nieuwe teamleden op het programma.
Tot slot moeten we helaas afscheid gaan nemen van onze teamcaptain Sophie. Zij gaat een druk jaar tegemoet en moet daarom afscheid gaan nemen van Fiets&ik. Maar niet voordat ze al haar kennis heeft kunnen delen met de nieuwe teamleden!


Oma's United

Terug van nooit weggeweest.

Oma’s United is de vakantie ingegaan met een enerverende middagje botanische tuinen met onze oma’s. Aansluitend kwam onze eigen burgervader Aleid tijdens de workshop even langs. Hij gaf aan dat hij zelf ons mooite initiatief was tegen gekomen en het Oma’s United team en de oma’s graag wilde ontmoeten. Hij heeft ons nog een hart onder de riem gestoken voor de worldcup (inclusief videoboodschap) en we konden hem altijd bellen, whatsappen of pingen. Verder heeft de vakantie in het teken gestaan van de voorbereidingen van ons ROC avontuur.


Als uitsmijter kan Oma’s United melden dat wij, met dank aan Enactus Nederland, een opdracht van de Partij voor de Dieren hebben gekregen. Wij gaan namelijk de beeldjes produceren die worden uitgereikt aan de meest (en minst) diervriendelijke BN’ers.


Tot 2 en/of 9 september!