Trouwen in gemeenschap van goederen

Wat houdt het in?

Inleiding

Wat is trouwen in gemeenschap van goederen en hoe uit zich dat? Wat verschilt het met trouwen in huwelijkse voorwaarden? Hoe trouw je in gemeenschap van goederen?

Lees verder en je leest alle antwoorden op de vragen!

Wat betekent het?

Trouwen in gemeenschap van goederen betekent dat je vanaf het ‘ja-woord’ samen één vermogen hebt. Komt een einde aan het huwelijk bijvoorbeeld door echtscheiding of overlijden, dan heeft elke echtgenoot recht op de helft van het vermogen. Niet alleen de bezittingen worden gedeeld, maar ook de schulden. Door huwelijkse voorwaarden kan je zelf kiezen of en welke bezittingen of schulden je op welke manier wilt delen.

Verschil met huwelijkse voorwaarden

Naast gemeenschap van goederen, kun je ook trouwen in huwelijkse voorwaarden. Daarbij blijven de vermogens van beide echtgenoten gescheiden. Dat doen voornamelijk ondernemers, zodat ze hun eigen vermogen houden en dat er geen evt. schulden van de ander bij komt. Het kan ook zijn dat de ene partner meer vermogen heeft dan de ander, en dat zij daarom kiezen voor huwelijkse voorwaarden.

'Samen je vermogen én schulden beheren'

Hoe regel je dat?

Voor je huwelijk moet je kiezen of je in gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden wil trouwen. Als je niet vóór je huwelijk bij de notaris huwelijkse voorwaarden maakt, trouw je automatisch in gemeenschap van goederen. Dat kan je tijdens je huwelijk evt. weer aanpassen.

Kosten

Wanneer u nu een afspraak maakt, krijgt u de eerste kennismaking gratis! Leer ons kennen, en beslis zelf of wij een match zijn. Wanneer u beslist verder met ons te willen, rekenen wij €450,- per uur. Laat deze kans niet schieten!

Nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u uw huwelijksovereenkomst bij ons regelen? Aarzel niet, en neem gelijk contact op! Hoe eerder, hoe beter!