Excursie Tekenen

de monsterexcursie van jaar zes

planning dag

09:10 uur: Station Breukelen (check detailplanning als je ergens anders opstapt)

10:30 uur: FOAM amsterdam

12:30 uur: Stedelijk Museum

16:00 uur: Het Schip

±17:30 uur: Uit eten

±19:00 uur: terugreis vanaf Centraal

Vervoer en afspraken

We gaan met de trein naar Amsterdam Muiderpoort, om van daar uit met de tram naar FOAM te gaan. De precieze info staat in deze link.

Actieve rondleiding

We worden in twee groepen gedeeld en rondgeleid door dit kleine, maar fijne fotografiemuseum. Hieronder staan de kunstenaars die we gaan bekijken.
Big image

Vervoer en afspraken

Van daaruit gaan we naar het stedelijk museum. Je kunt via deze link vinden hoe je dat doet (welke tram en dergelijke). Om 12:20 sta ik BIJ DE ACHTERINGANG van het museum (zie foto hierboven); de groepsingang. Jullie zijn er dan ook, want als je te laat bent kan je er niet in :)

Bekijk deze werken:

Je bent lang in het museum. Je bekijkt daarbij de werken die hieronder staan, en dat moet je denk ik even voorbereiden...bekijk de filmpjes!

In het museum is WIFI: je hebt nearpod nodig en dan dit: https://app.nearpod.com/#/?pin=EXLIH

THIS IS ISA GENZKEN | MoMA
Moving Thinking
Seth Siegelaub: Beyond Conceptual Art

Je rondleiding

Staat in de Nearpod: zie boven....

Vervoer en afspraken

Het Schip ligt helemaal aan de andere kant van Amsterdam. Het vergt dus een flinke reistijd. Via deze link zie je de laatst mogelijke gelegenheid vanaf het Stedelijk: om 15:25 uur.
Big image

van Wikipedia:

. . . Het Schip is één van de drie blokken arbeiderswoningen . . . [die] in de periode 1914-1921 [werden] gebouwd. De woningen . . . waren ‘paleizen voor de arbeiders’. Niet eerder was er zoveel zorg besteed aan de vormgeving van arbeiderswoningen.

. . . Het museum bestaat uit het voormalige postkantoor, een museumwoning die een indruk geeft van hoe de arbeiders hier in de jaren 1920 woonden, en een museumruimte met informatie over de geschiedenis van het gebouw en de Amsterdamse School . . . Naast het gebouw is er een collectie straatmeubilair in de stijl van de Amsterdamse School te bezichtigen.

Big image

Vapiano

Je krijgt bij binnenkomst een soort plastic chipkaartje. Dan ga je naar boven en met dat chipkaartje 'betaal' je je eten, dat je zelf haalt. Het eten is italiaans, vers en je kunt het individueel bestellen - als je dieet wensen hebt kan daar rekening mee worden gehouden. Als je klaar bent met eten, reken je beneden je kaartje af. Klik op de link hier boven om het menu te zien.

En dan.....naar huis