Art Director & Level Designer

Natasja van Walstijn

Wat is een Art Director?

De huiskamer van meneer Harmsen in Goede Tijden Slechte Tijden, de setting op een fotoshoot voor Elle of het opmaken van een tijdschrift zoals Carp. Allemaal werk van een art-director. Hij ‘gaat’ vooral over de uitstraling van die set of pagina gaat. Dat bepaalt de art-director. Hij bepaalt hoe het eruit gaat zien en kiest de beelden, foto’s of accessoires. Hij is een creatieve geest die in beelden denkt en op een originele manier een boodschap bij mensen probeert over te laten komen. Als art-director werk je bijvoorbeeld voor een reclamebureau, een redactie van een tijdschrift of een televisieprogramma. Je kunt je ook zelfstandig vestigen
Big image

Level Designer

Een Level Designer verschilt per studio. Een Level Designer is iemand die aan de hand van een stuk verhaal, het idee voor de game, een level gaat creëren.

Allereerst krijg je een idee waarmee je aan de slag gaat. Dat idee moet in levels uitgewerkt worden en dat doe je in een zogenaamde strike-teams. Na een tijd liggen er tientallen levelschetsen op tafel en daar gaan we een keuze uit maken. Soms moeten we keuzes maken uit wel 200 levels, en dat kan best pittig zijn. Tijdens dit proces denken ze ook al na over welke gebeurtenissen er moeten plaatsvinden in een level, zodat het level gelijk loopt met het verhaal van de game.

Big image