water en onze voedselzekerheid?

Aicha Naessens IO 3

voedselzekerheid?

De komende 10 jaar lopen grote delen van Azië hebben een groot risico op droogte. Zij produceren veel mais en tarwe. Dit zal dus lokale en wereldwijde problemen geven. Er is geen voedselzekerheid

watervoetafdruk

  • de watervoetafdruk is het hoeveelheid water die een persoon gebruikt om goederen en diensten te produceren die door die persoon geconsumeerd word. En er word onderscheid gemaakt tussen 3 soorten watervoetafdruk. Ten eerste regenwater, vervuild water en ten slotte grond water.

producten die ervoor zorgen dat onze watervoet afdruk hoog is

producten zoals 1 paar schoenen(runderleer) , een T-shirt zorgen ervoor dat de watervoetafdruk hoog is. Dat paar schoenen bestaat uit 800 liter water, een T-shirt bestaat uit 4100 liter water. Men liter bedoelen ze het aantal liter water er nodig was om dat te produceren.

vegetariërs hebben een lagere watervoetafdruk

Dat komt doordat ze geen vlees eten, dat is al 22% van je watervoetafdruk. Dus met andere woorden in de agrarische sector gebruiken ze veel water

export hangt samen met de watervoetafdruk

Export hangt samen met de watervoetafdruk. Er word veel geëxporteerd en dat zorgt ervoor dat het watervoetafdruk hoger ligt.