Vrees me

Tahereh Mafi

Korte inhoud

Dit boek speelt zich af op een plaats waar niemand graag wil zijn, de lucht is niet meer blauw en de bomen niet meer groen. Juliette zit daar opgesloten in een cel, omdat ze per ongeluk iemand heeft vermoord. Een aanraking met haar is dodelijk, maar waarom weet niemand... Het maakt ook niet uit voor het Herstel, want zij willen haar gebruiken als moordwapen in de strijd tegen het Verzet. Ze vermoorden alle mensen die voor het Herstel een gevaar zouden kunnen vormen. Het Verzet is dus niet echt iets wat ze nodig hebben!

Zal Juliette meevechten met het Herstel of met het Verzet?

Info

* sci-fi, spanning, fantasie

* 351 blz

* Jong volwassenen boek

* blossom books

karakters

Juliette is het belangrijkste personage in het boek. Het is een lief en zacht meisje en WIL niemand pijn doen, maar moet het wel van het Herstel. Ze loopt niet helemaal gelukkig en voelt zich soms verbitterd. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad en kan dat allemaal niet zomaar vergeten.

Adam werkt voor Warner. Hij is verliefd op Juliette. Hij wil Juliette helpen met ontsnappen. Het is een lieve en volgens het boek ook een mooie jongen.

Warner is de slechterik van het verhaal en de leider van het Herstel. Hij wil dat Juliette van hem houdt en ziet een toekomst met haar. Juliette ziet dat anders...

Eigen mening

Ik vind het een heel mooi boek, omdat het spannend is op elk moment van het verhaal. Ook is het pakkend en dat vind ik altijd wel een beetje leuk aan een boek. In het boek gebeuren dingen die verschrikkelijk erg zijn. Daardoor blijft het boek en het verhaal in je hoofd spoken. Ik stelde me vaak de vraag: 'Wat zou ik doen mocht ik Juliette zijn?' Het boek is niet alleen spannend en pakkend, maar ook romantisch. Daarenboven is het mooi geschreven. Ik vind het boek een aanrader, omdat het gewoon prachtig is! De verhaallijn, het taalgebruik, de uitwerking van de personages... Een echte meevaller is ook, dat het een boek is voor jongens en meisjes!

Tahereh Mafi

Tahereh Mafi, 24 jaar, spreekt acht talen. Ze is getrouwd met Ransom Riggs in 2013. Tijdens haar studies heeft ze een tijdje in Barcelona geleefd. Daarna trok ze op wereldreis. Nu woont ze in Amerika. 'Vrees me' is haar eerste boek. Later kwam ook nog 'Breek me', 'Vertrouw me', 'Versplinter me' en 'Verwoest me'.

Leuke weetjes over Tahereh

* Als Tahereh een superkracht mocht kiezen zou ze willen vliegen.

* De lievelingsfilm van Tahereh is Harry Potter.

* Tahereh is dol op stroopwafels.

* Tahereh staat bekend voor haar gekke kledingsstijl en haar aparte super hoge schoenen.

Foto's en filmpjes

SHATTER ME Official Book Trailer

lindseystomp

Shatter Me Feat. Lzzy Hale by lindseystomp