Gemoel inne Kampveurkoel

Uitgave van Scouting Tungelroy, december 2015

Colofon

Redactie:


Ingrid Beelen, Maria Stijnen, Anja van Roij, Daan van Helmond, Erica Nijs, Ellen Geelen en Linda Kessels

Hey allemaal,


2015 is alweer bijna voorbij. In deze editie vind je leuke kamp- en weekend verhalen. Nog even herinneringen ophalen aan die leuke zomer.

Op 24 december is de uitvoering van onze kerstmusical. U komt toch ook kijken naar onze geweldige toneelspelers!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en veel geluk, gezondheid en leuke scoutingactivi-teiten in 2016!


De redactie

In deze editie vindt u:


  • Weekend bevers
  • Kamp Smurfen
  • Kamp bevers

Weekend bevers

Zaterdag 7-11 was het weer zover…. het 1e beverweekend van dit seizoen! Volgens eeuwenoude traditie is onze overnachtingsplaats dan onze eigen vertrouwde blokhut. Om 8.45 uur komen 18 bevers binnen druppelen en maken ze samen met hun papa’s en mama’s hun slaapplekje in orde. Daarna gaan de bevers naar het kampterrein “Biej René”, waar nog een laatste kus en knuffel wordt uitgedeeld. Nog een keer zwaaien naar papa en mama en na het zingen van ons beverlied lopen we naar de verzamelplek voor de Natuurwerkdag. Daar worden we opgewacht door mensen van scouting en het IKL, die ons uitleggen wat we vanmorgen gaan doen. We mogen weer boompjes omkappen en in stukken zagen! Maar onze bevers hebben vorig jaar goed opgelet en wisten dus nog precies wat ze moeten roepen als de boom bijna gaat omvallen: “VAN (D)ONDEREN!”.

2 Uur lang hebben onze bevers keihard gewerkt en een aantal boompjes een kopje kleiner gemaakt. Er zaten ook een paar hele hoge bomen bij. Tussendoor werden we getrakteerd op ranja en een lekkere suikerwafel.

Na de lunch, tomatensoep en broodjes knak, gingen we knutselen met een lege melkfles. Van de fles werd een haai of een bloem geknipt en daarna ingekleurd. Van een leeg verrassingsei werd een visje of een bijtje gemaakt, deze werd dan met een touwtje aan de haai/bloem vastgemaakt. Er werden heel schattige bloemen gemaakt en heel griezelige en stoere haaien met heel veel scherpe tanden. Na het knutselen konden de bevers met hun haai of bloem spelen. Ze moesten de bij of vis omhoog gooien en dan met de bloem of haai opvangen. Er zijn deze middag helaas heel veel visjes opgegeten!


Na het knutselen gingen de bevers naar de Weerterbergen. Tijdens het spelen buiten op het klimrek, kwam Koos Konijn langs gelopen. Hij werd meteen door de bevers omsingeld voor een foto. Koos wilde natuurlijk heel graag met die lieve bevers op de foto. Na deze spontane fotosessie vlug naar binnen, want het was tijd om te bowlen. Verdeeld over 4 banen hebben onze bevers zich een uur lang in het zweet gewerkt om zoveel mogelijk kegels omver te gooien. Sommige bevers waren zo enthousiast dat de bowlingballen met regelmaat letterlijk over de baan STUITERDEN. Andere bevers deden het iets voorzichtiger en gingen aan het begin van de baan op hun knieën zitten om vervolgens de bal over de baan te DUWEN. Er werd veel gejuichd en “oh” en “ah” geroepen, maar er werd bovenal heel veel gelachen Niet alleen de bevers hebben het reuze naar hun zin gehad, ook de mensen op de banen naast scouting hadden een middag om nooit te vergeten.

Na dit uurtje hard werken was het tijd voor eten: FRIET met frikadel of kroket en zoveel ranja als de bevers maar op konden!! Er is flink gesmuld en gedronken.

Toen alles op was en de bevers bijna omvielen van vermoeidheid, was het tijd om naar de blokhut terug te gaan en te gaan slapen. Maar eenmaal terug in de blokhut waren de bevers weer top fit en wilden ze nog heel graag de speurtocht lopen. De zaklampen zaten toch niet voor niets in de tas. Langs de route kwamen de bevers allemaal glow in the dark lichtjes tegen, waardoor ze makkelijk de weg naar de blokhut terug konden vinden.Na de tocht snel in de pijama, in de slaapzak luisteren naar een leuk verhaaltje van Bert, nog even kletsen met de buurman/vrouw en daarna lekker slapen.


Zondagochtend na het aankleden wachtten de bevers een lekker tosti-ontbijt. De ene bever at maar een halve tosti, een andere bever lustte er wel vier! Maar allemaal vonden ze het heerlijk.

Na het ontbijt snel alle slaapzakken oprollen, matjes leeg laten en de tassen weer inpakken. Buiten was het kampvuur ondertussen aangemaakt en de spelparachute uitgerold. De ene helft van de groep ging met de spelparachute allerlei leuke trucjes doen, en de andere helft ging marsh mellows maken bij de kampvuurkoel. Na de ranja-pauze werd er gewisseld. Veel te snel was het alweer 12.00 uur en kwamen de papa’s en mama’s hun bever weer ophalen. Na het sluitlied werd er nog even naar de leiding gezwaaid en gingen alle bevers weer naar huis. Het was wederom een super leuk en geslaagd beverweekend. We hopen dat jullie er de volgende keer weer allemaal bij zijn. Wat we dan gaan doen, daar is de leiding nog over aan het nadenken, maar het zal zeker weer iets heel leuks worden.


Bevergroetjes van Bert de Bever en jullie leiding.

Kriebelkamp Smurfen

18 juli zijn we op kamp gegaan naar Heel en wel op het terrein van Daelzicht in de blokhut. Wat een luxe hadden we, er was zelfs een afwasmachine. Nadat we de slaapplaats hadden klaargemaakt, zijn we op verkenning gegaan in Heel en zijn gestrand bij de ijssalon.

S' avonds kregen we nog bezoek en daarna naar bed. Zondagmorgen werden we gewekt met het liedje ‘beestjes’. Daarna zijn we begonnen met de 3 o's en zijn we met een paar man naar de manege gegaan en daarna hebben we een vlinder geknutseld. S ‘middags zijn we insecten gaan zoeken in het belevenisbos. S ‘avonds hebben we disco gehad, het was erg gezellig en daarna heeft Roy nog wat gitaar gespeeld en hebben we gezongen. Maandag zijn we alweer met het liedje ‘beestjes’ op gestaan en weer de 3 o's en kwam Piet Basten op bezoek (dit is de beheerder van de blokhut). We gingen op stap en wel naar Gaia zoo. Daar hebben we heel veel dieren gezien en zijn ook naar een vogelshow geweest. Daarna had de leiding een verrassing: we gingen naar de Mac, daar mochten we ook zelf ijsjes maken. Naar een vermoeiende dag zijn we weer terug gegaan naar Heel en hebben we nog gezellig bij elkaar buiten gezeten. Dinsdag alweer gewekt met ‘beestjes’ en de 3 o's en s ‘middags gaan zwemmen. Daarna de vlinders afgemaakt en nog bij elkaar gezeten en gezongen.

Woensdag was voor sommigen een moeilijke dag, er moest afscheid genomen worden van Maartje, Arjan, Maud en José, Vera en Kevin.

Het was erg emotioneel maar ja aan alles komt een eind. Ook aan het kamp, want hierna kwamen de ouders en hebben we de boel opgeruimd. Op naar het volgende kamp!
Groetjes

de Smurfen

Zomerkamp Bevers Stramproy

Big image
Ons volgend groepsblad komt uit op 1 februari. U kunt tekst en afbeeldingen aanleveren tot 21 januari via scoutingtungelroy@home.nl