Pretul asigurarii RCA in 2013

Tendinte preturi RCA 2013

Piata asigurarilor auto din Romania va cunoaste puternice schimbari in anul 2013 ca urmare a modficarii legislatiei care o reglementeaza. In aceste conditii, expertii in asigurari auto apreciaza chiar ca asigurarile de tip CASCO ar putea disparea din sistem, intrucat politele ar putea fi inlocuite de noile oferte de asigurare RCA.


Expertii in asigurari apreciaza ca asigurarea RCA va suferi modificari importante ale preturilor si astfel termenul de RCA ieftin cu care am fost obisnuiti ar putea disparea complet din sistem. In aceste imprejurari. Pretul asigurarilor va creste ca urmare a faptului ca polita va juca incepand din 2013 un rol complet diferit.


Astfel, atunci cand un accident rutier ar putea avea loc, soferii pagubiti nu vor mai trebui sa astepte pana atunci cand societatea de asigurari a soferului vinovat de producerea accidentului va rezolva problema, ci aceasta va putea fi solutionata in baza propriei asigurari auto RCA.


In modul acesta, timpul in care un dosar de dauna va fi solutionat va fi unul cu mult mai mic decat pana acum. Daca in prezent acesta ajunge pana la perioada de maximum 90 de zile, cu noile oferte de asigurare RCA, acesta va fi sensibil modificat, putand ajunge undeva in jurul perioadei de maximum 60 de zile, astfel incat proprietarii pagubiti in urma accidentelor sa poata circula cu autovehiculul lor cat mai repede si sa se poata bucura de starea acestuia de perfecta functionare.


In ceea ce priveste nivelul de crestere al preturilor pentru asigurari, specialistii in asigurari apreciaza ca este posibila o crestere de chiar 50%, dar pentru a putea beneficia de cele mai bune variante de pret, proprietarii de masini vor avea in continuare la dispozitie calculatoarele de asigurari cu ajutorul carora sa afle cel mai bun tarif.


Acestea raman in continuare aplicatii gratuite pe care soferii le pot folosi in cadrul site-urilor specializate in asigurari si cu ajutorul carora sa beneficieze de ofertele de preturi cele mai bune.

In modul acesta clientii nu vor mai avea apoi de ce sa isi mai faca probleme si vor stii ca preturile de care vor beneficia pentru asigurari sunt acelea corecte.


Acest nou tip de asigurari vor atrage in principal prin rolul pe care il au in prezent si asigurarile de tip CASCO si in modul acesta multi dintre soferi ar putea renunta la asigurarea auto facultativa in cazul in care polita pe care au ales-o va fi una dintre cele mai bune.