Biologisch katoen

Eerlijke kledingcollecties duurzaam en verantwoord gemaakt.

Op een duurzame manier katoen produceren

Op een duurzame manier katoen produceren betekent veel betrokkenheid bij de lokale katoenboeren. Deze mensen moeten het uiteindelijk gaan produceren dus zij hebben voorlichting en kennis nodig op dit gebied. Het produceren van biologisch katoen is namelijk heel anders dan gewoon katoen. Wanneer hier Primark hier met een lokale partner een programma voor op gaat stellen kunnen ze de belangrijkste punten en veranderingen ten opzichte van gewoon katoen hier in opnemen. Bij het produceren van biologisch katoen worden natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook vindt er vaak wisselteelt plaats om uitputting van de landbouwgrond tegen te gaan dit houdt in dat er bijvoorbeeld ook graanteelt plaatsvindt.


Doordat Primark een kledingcollectie van biologisch katoen gaat produceren brengen ze hun kernwaarden onder de aandacht bij het publiek en wordt hun imago verstevigd. Steeds meer mensen zijn bereid om kleding te kopen die bestaan uit grondstoffen die verantwoord en duurzaam geproduceerd zijn. Hier moet Primark gebruik van maken zodat ze op dit gebied goed in de markt komen te staan.

Big image

''Ik heet Kanchanben. Ik ben 40 jaar oud en heb drie dochters en een zoon.

Ik woon in Gujurat in India. Ik verbouw sinds 7 jaar katoen. Mijn man is ziek, dus ik ben al sinds enkele jaren de enige kostwinner. Ik heb 10 morgen land en gebruik 6 morgen voor katoen.De technische training en praktische demonstraties waren erg nuttig voor mij en hebben al na één jaar voor hogere opbrengsten gezorgd. Ik gebruik inmiddels ca. 50% minder mest en weet veel meer over biologische bestrijdingsmiddelen. De extra inkomsten gebruik ik voor de opleiding en scholing van mijn kinderen''.