Conditinoren

Gemaakt door Hannah Apperloo, met kerstthema

Big image

Conditioneren

Conditioneren is dat je goed gedrag beloont. Als je huisdier goed gedrag laat zien geen je hem een beloning. Hij zal dan herinneren dat als hij dat doet dat hij een beloning krijgt, je hoeft ondanks dit niet altijd een beloning te geven. Als je hem te veel snoepjes geeft achter elkaar zou hij alleen denken aan het snoepje en niet van wat hij zelf aan doen is, en stopt hij na een tijd met het laten zien van dat gedrag. Wat je bijvoorbeeld kan gebruiken is een klikker. Je kan je hond dit aanleren door de klikker als beloning te gebruiken. Je geeft hem bijvoorbeeld een koekje en dan klik je. Uiteindelijk stop je met de koekjes en is te klikker een beloning voor hem.

Voorbeeld

Als je hond eindelijk dood ligt geef je hem een snoepje als hij weer zit. Hij zou onthouden dat als hij dit nog een keer doet dat hij een beloning krijgt, hierdoor voelt hij een positieve bekrachtiging, waardoor hij dit sneller nog een keer doet.
Gedrag en Wetenschap - Skinner

Hoe helpt dit mij?

Dit helpt mij dat als ik leer voor een toets en ik heb al mijn vragen goed die ik apart maak, dat ik mijzelf een beloning geef (bijvoorbeeld een snoepje of een kwartier gamen). Hierdoor is leren makkelijker en leuker. Zo onthoud ik het makkelijker en is leren gewoon een leuker om te doen, als in een fout heb geef ik mijzelf al geen beloning.

De vijf vragen

Vraag 1: Wat is conditioneren

Vraag 2: Na hoeveel seconden krijgt de rat het eten weer als hij het begrijpt?

Vraag 3: Wat is het nadeel van teveel snoepjes?

Vraag 4: Welk ander dier behalve de rat werd ook laten zien?

Vraag 5: Hoe heet het gevoel wat het dier krijgt als hij een beloning krijg?

Big image