חם במיח"ם

מידעון מס' 2 - ינואר 22

דבר הצוות

מרצים ומדריכים יקרים,

אנו שמחים להגיש לכם את המידעון השני של מיח"ם ברוח החדשנות והשיתופיות, והפעם גם ברוח הלמידה מרחוק.

הלמידה מרחוק היא חלק חשוב מתכנון הלמידה והעשייה שלנו. אם בעבר הלא רחוק למידה פנים אל פנים הייתה הבחירה היחידה, כיום – עם התקדמות הטכנולוגיה, ועם הקורונה ששימשה זרז רציני ומשמעותי – הלמידה מרחוק הופכת משמעותית יותר ויותר.

האם היא יעילה? האם הסטודנטים שלנו מרוצים יותר? לומדים יותר? האם אפשר לעשות "העתק-הדבק" מהשיעור הפרונטלי לזום? יצאנו לשטח המכללה לבדוק מה דעתכם, והתשובות יינתנו כאן בהמשך.

לנוכח וריאנט האומיקרון, שהגיע גם אלינו במהירות, החלטנו להקדיש את המידעון הנוכחי ללמידה מרחוק. נדון בסוגיות הקשורות אליה, נזכיר ונספר איך מתארגנים לקראתה אצלנו במיח"ם, וכמובן נשתף בטיפים חשובים ומשמעותיים הנוגעים לה.


מאחלים לכם קריאה מהנה,

צוות מיח"ם: שמעון פוגל, ליאור סולומוביץ', סמר אלדינה וזהבית סילוואל

הכתבות שהרתחנו הפעם במיח"ם:


  • ישר מהמיח"ם החם:

עדכונים על כל מה שקרה במיח"ם בתקופה האחרונה (כמעט הכל😉).


  • מה בין סינכרוני לא-סינכרוני:

על ההבדלים בין השניים, על ההעדפות של סטודנטים והסברים של מרצים שתפסנו והתקלנו במרחבים הפיזיים והווירטואליים של המכללה.


  • פרקטיקות ללמידה מרחוק:

למידה א-סינכרונית באמצעות וידאו - שיעור במסגרת שיטות מחקר כמותיות.

שיעור במודל הכיתה ההפוכה - שיעור במסגרת הקורס אוריינות ומידענות דיגיטלית.

למידה הרפתקנית - למידה באמצעות חדר בריחה תוצר של יובל טדגי ונופר וינוגרד, שנה ג' מדעים.


  • נגיס מוודל כפול:

משהו קטן מתוך המוודל הגדול...

הפעם ניצלנו את "האומיקרון" שהגיע ממש לקראת תקופת המבחנים ובחרנו להזכיר איך משתמשים במשאב של בוחן מרחוק וכמובן איך מתפעלים את הזום כקישור קבוע דרך המוודל למי שרוצה ועדיין לא עשה זאת.


  • מומלץ בחום:

הפעם זרקור על הזום - טיפים ודברים מעניינים שיוכלו לשמש אותנו בשיעורים הסינכרוניים שלנו ושכדאי לכולנו להכיר...


  • סיפורי הצלחה משלנו:

סיפורים מעולם הפדגוגיה והחדשנות בהוראה שלנו, שיעורים מתוקשבים ומעניינים, תוצרים שלנו או של סטודנטים שלנו.

בגיליון הפעם -

  • שימוש ויישום של Smore, כלי עליו המלצנו בגיליון הקודם - הזמנה מדהימה שהכינה ד"ר אורית הוד שמר.
  • פעילות שיא א-סינכרונית של סטודנטים בקורס למידה והוראה של התואר השני "חינוך בעידן טכנולוגיות מידע".


קריאה מהנה...

רותח במיח"ם

אז מה קורה אצלנו במיח"ם בתקופה האחרונה?


  • בחודשיים האחרונים התחלנו לקדם את הכנסת המציאות הווירטואלית (VR) למכללה. זהו תהליך ראשוני של בדיקה עם ראשי תוכניות שיוכלו לשלב את הטכנולוגיה החדישה בקורסים שלהם. מעניין היה לשמוע מהו עבורם שילוב נכון של מציאות וירטואלית בהוראה.

אנחנו לומדים את העניין ורוצים שהשילוב שלו, הן בעבור המרצים והן בעבור הסטודנטים, יהיה מיטבי. פרטים נוספים ועדכונים יימסרו בקרוב.

  • אנו ממשיכים לתת תמיכה למרצים שרוצים להכניס יוזמות מתוקשבות לקורסים שלהם, וכן לאלו המשדרגים כל העת את השימוש שלהם באתר המודל.
  • האומיקרון שלח אותנו חזרה ללמידה דרך הזום, ואנחנו רוצים להנגיש עבורכם את המודלים ואת הטיפים החדשניים ביותר להוראה מרחוק, כך שההוראה תהיה משמעותית ורלוונטית. ואם (כפי שאנחנו מקווים) נחזור בסמסטר הבא ללמד פנים אל פנים, הרווחנו ריענון וכלים שיכולים לשרת אותנו בהמשך הדרך.

מה בין סינכרוני לא-סינכרוני?

למידה סינכרונית:

למידה סינכרונית מזמנת לסטודנטים מפגש עם המרצה/מדריך בזמן אמת, באופן פרטני, בקבוצות קטנות או במליאה. המפגש מתקיים במרחב וידאו/אודיו, ומזמן למשתתפים בו, מרצים וסטודנטים, לדבר, לשמוע ולראות אחד את השני. המרחב מאפשר גם לצפות בחומרי למידה המשותפים דרך המסך ולקיים דיון, פעילות לימודית, חברתית, רגשית ועוד.


למידה א-סינכרונית:

למידה א-סינכרונית היא סביבה וירטואלית המאפשרת ארגון למידה, תקשורת וביצוע משימות לימודיות בזמן המתאים לכל משתמש. ערוץ הלמידה מאפשר קיום מפגש סינכרוני, הנגשת תוכן לימודי או חברתי, ביצוע מטלות אישיות ושיתופיות ושימוש במגוון מדיות. בלמידה הא-סינכרונית אין בהכרח קשר בין הלומדים בזמן אמת. עם זאת, מרבית המרחבים הכיתתיים הא-סינכרוניים מציעים כיום פלטפורמה גם למפגש סינכרוני.


ומה הסטודנטים שלנו אומרים בנושא? יצאנו למרחבי המכללה, והתקלנו אותם בשאלות נוקבות וחשובות...


  • "אני אישית ממש לא מתחברת ללמידה מרחוק מכיוון שלא גרה לבד אז יש לי פחות שקט ללמידה ובכל הקשור לא-סינכרוני עוד יותר אני מעדיפה לעשות את זה בכיתה עם שאר האנשים מאשר לדעת שאני יכולה למתוח את הזמן ואין לי מגבלה של השיעור, כמובן שיש לזה גם מעט יתרונות כמו לא לצאת בגשם ללימודים או בכל הנושא של המגיפה שבחוץ אבל אני אישית לא מתחברת" (מ', שנה א', אומנות).


  • "אני חושבת שבתקופות מסוימות מעבר ללמידה מרחוק הוא הכרחי (כמו בתקופה כמו שאנחנו עוברים כרגע), כמובן שזה תלוי גיל. לי אישית הרבה יותר נוח ללמוד מהבית, אני מוצאת את עצמי לומדת הרבה יותר טוב ומספיקה יותר דברים בין השיעורים. כמובן שצריך הרבה כוח רצון ורצינות אחרת הלמידה מרחוק יכולה להיות מאוד מאוד קשה בגלל הסחות דעת כאלה ואחרות. לגבי למידה סינכרונית וא-סינכרונית, לדעתי בכל קורס צריך להיות שילוב בין השניים. יש חשיבות מאוד גדולה של הלמידה הסינכרונית כי ככה יש קשר רציף עם המרצה ויש יותר מענה לסטודנטים מלמידה א-סינכרונית. אך עם זאת למידה א-סינכרונית מאפשרת לעיתים יישום של החומר הנלמד ויותר ביטוי עצמי של הסטודנט/תלמיד" (ל', שנה ג', יסודי).


  • "מעדיפה את הלמידה מרחוק כי אני מרגישה שאני יכולה להביע את עצמי בצורה פעילה יותר וגם אם אני מפספסת משהו מהחומר הנלמד אני יכולה לחזור להקלטה ולהבין את החומר טוב יותר" (ר', שנה ב', גיל רך).


  • "לדעתי משום שאני באה מתחום האמנות יהיה קשה לי לעבור לזום וגם היתרון בלמידה ויזואלית היא האפשרות להיות קרוב למרצה ולהבין אותו יותר" (ק', שנה א', אומנות).


  • "הלמידה מרחוק טובה יותר מהלימודים במכללה, ראשית בלמידה מרחוק זה קל יותר כי יש לנו הרבה יותר זמן ללימוד, ובזמן הפנוי אנחנו יכולים ללמוד מהבית זה עדיף מאשר במכללה. כרגע למשל לפני שיצאנו לחופשת סמסטר היה לוקח לנו לנסוע בחזרה הביתה שעה וחצי ואז קשה לנו להתארגן עם הזמן ללימודים כי אנחנו מאוד עייפות ורק רוצות לישון ולא נותנים מספיק זמן כנדרש ללימודים ושנית אני אישית מאוד נתרמת מהלמידה מרחוק כי המורה מקליט את השיעור ואם אני לא מבין משהו מסוים אני חוזרת להקלטה של ההרצאה ששמו במודל ולכן אני מעדיפה את הלמידה מרחוק" (פ', שנה ב', גיל רך).


  • "שיעור סינכרוני עדיף. פנים אל פנים עם מקום לשאילת שאלות. קשה ללמוד א סינכרוני גם מבחינת משמעת עצמית להיכנס וללמוד לדעתי לפחות" (י', שנה א', אומנות).


קיבלנו תשובות שונות ומגוונות והופתענו לגלות ששיעורים א-סינכרוניים נתפסים אצל כל הסטודנטים כפחות יעילים. יצאנו לחפש תשובות גם אצל המרצים שלנו...


  • "בשיעור סינכרוני, לסטודנטים ניתנת האפשרות להבין טוב יותר את הנלמד, לשאול שאלות ולקבל מענה מיידי" (ד"ר יהודית סלפטי).


  • "למידה א-סינכרונית דורשת מהסטודנטים משמעת עצמית ומחויבות, דבר שלא תמיד יש להם. בנוסף, המטלות הניתנות צריכות להיות רלוונטיות ולא מאולצות כדי שלא ירגישו שקיבלו עבודה רק בשביל להצדיק את הקונספט של השיעור" (זהבית סילוואל).


  • "אני משווה שני שיעורים שלוקחים אותו זמן - שעה וחצי זום או למידה (קריאה/וידאו) שלוקחים זמן דומה.

יש שתי סיבות לדעתי: שיעור א-סינכרוני דורש במקרים רבים יותר אקטיביות מאשר סינכרוני. כסטודנטית אני יכולה ״רק״ להקשיב (ובמקרים רבים גם את זה לא) ואילו משימות א-סינכרוניות דורשות ביצוע הבנה כלשהו. זה יותר תובעני. סיבה שנייה: חושבת ששיעור א-סינכרוני דורש למידה עצמאית ושסטודנטים רבים מתקשים או מעדיפים שלא לווסת את הלמידה שלהם - להחליט מתי ללמוד ואיך ללמוד. בשיעור סינכרוני ״מחליטים עבורם״. המצב האופטימלי הוא למידה היברידית המשלבת את שני הערוצים (ד"ר מירב אסף).


  • "אחת הסיבות המרכזיות לקושי של הסטודנטים עם עבודה א-סינכרונית היא תחושת המחסור במגע וקירבה עם חבריהם ועם המרצה, חלקם מרגישים כי אין מסגרת ואין מי שמנווט ומגדיר יעדים ומטרות"

(ד"ר ליאור סולומוביץ').

חשבנו לעצמנו, מה נעשה עם המידע שאספנו והחלטנו לחפש ולשתף דוגמאות ללמידה א-סינכרונית שיזכירו לכולנו שלמידה כזו יכולה גם להיות יעילה ומשמעותית עבורנו ועבור הסטודנטים שלנו.

פרקטיקות להוראה א-סינכרונית - מספר דוגמאות משלנו:

למידה א-סינכרונית בשילוב וידאו

שיעור א-סינכרוני המשלב למידה באמצעות וידאו כחלק מהקורס שיטות מחקר כמותיות של ד"ר מירב אסף

למידה א-סינכרונית הרפתקנית

שיעור א-סינכרוני המשלב למידה באמצעות חדר בריחה כחלק ממטלה בסדנה הדידקטית בהוראה. עבודתן של יובל טדגי ונופר וינוגרד סטודנטיות שנה ג' במסלול מדעים בנושא פירמידת המזון וחשיבות ארוחת הבוקר.

למידה א-סינכרונית במודל הכיתה ההפוכה

שיעור א-סינכרוני במודל הכיתה ההפוכה כחלק מהקורס אוריינות ומידענות דיגיטלית - זהבית סילוואל

ובהזדמנות זו, אנו מזכירים שאפשר לשלוח לנו במייל שיעורים מעניינים שהכנתם או תוצרים של סטודנטים בעקבות הלמידה. כך נוכל להגדיל את המאגר שלנו וללמוד אחד מהשני!

נגיסי מוודל

האומיקרון והצורך בבידודים תכופים החזירו אותנו להתמודדות עם אתגרים רבים ולא פשוטים. אחד מהם הוא הצורך לנהל את מערך הבחינות מרחוק ולכן בחרנו להקדיש את נגיס המוודל הראשון שלנו לנושא זה. מיד אחריו, נגיס מוודל לא פחות חשוב - הפעלת רכיב הזום מתוך אתרי הקורס.

שימוש ברכיב הבוחן המקוון:

רכיב הזום במוודל:

הוספת רכיב זום לאתר הקורס:

1. באתר הקורס, יש ללחוץ על הפעלת עריכה

2. ביחידה הרצויה, יש ללחוץ על הוספת משאב או פעילות ולבחור ברכיב Zoom meeting

3.כעת יפתח עמוד הגדרות המשאב:

בשורת נושא יש לכתוב את שם המפגש. ניתן להוסיף הנחיות לסטודנטים ולהציג אותן בעמוד הראשי של הקורס.

חשוב! כותרת הקלטות הזום שייווצרו במפגש יהיה בעלות שם זהה לשם המפגש.

מומלץ בחום

איך אפשר שלא להקדיש את מדור ההמלצות שלנו הפעם לזום שחוזר אלינו בתקופה זו ובגדול...

אז הנה לכם ארבעה טיפים חביבים לשדרוג חווית השימוש בזום:


1. חנות אפליקציות לזום:


חברת זום הפיצה תכונה חדשה, שהיא תוספת משמעותית לתוכנה. בדומה ל'חנות' בטלפון חכם, שממנה ניתן להוריד אפליקציות שונות, נפתחה גם 'חנות' של זום, אשר בעזרתה ניתן לשתול בתוך הזום אפליקציות שונות (שעון עצר, קהוט, מנטי-מיטר ועוד עשרות). בכל הפעלה של זום ניתן (אך לא חובה) לבחור אפליקציה של זום שהורדנו ולהפעיל אותה בתוך זום.


  • לפתיחת החנות

1. גש לאתר של זום (שים לב: יש לגשת דרך האתר במרשתת ולא דרך האפליקציה על שולחן העבודה) ושם גש לדף ההגדרות (settings).

2. שים לב שבחלק העליון של המסך התווספה לשונית. בנוסף ללשוניות הקיימות (meeting, recording וכו') יש כעת (למי שעדכן גרסה...) לשונית עליונה חמישית, מימין, ושמה: zoom apps.

3. היכנס ללשונית והפעל את מתג ההפעלה שבתוכה.

4. כעת, כאשר תפתח את הזום עצמו, יופיע בתחתית חלון הזום מתג חדש של התוספים (apps). לחיצה עליו תפתח בתוך הזום חלון להורדת תוספים שונים לתוך הזום. כדי לבחור תוסף יש ללחוץ על 'הוסף אפליקציות' (add apps).

נכון להיום, יש בחנות 56 תוספים שונים לבחירתך.

5. אם אינך רואה את המתג בתחתית חלון הזום, סגור את הזום ופתח אותו מההתחלה.

6. דרך נוספת להפעלת התכונה היא דרך עמוד החנות של זום, הנמצאת כאן: https://marketplace.zoom.us/user/installed.

7. ניתן להגיע לחנות גם על ידי הקלדת המילים: zoom marketplace בחלון החיפוש של גוגל.


  • שימוש

א. היתרון פשוט. ברגע שאתה מוסיף אפליקציה לתוך הזום יראו המשתתפים את התוסף דרך הזום, ואין צורך לשלוח להם קישור ולשלוח אותם לאתר נוסף, שאותו יתפעלו במקביל.

ב. המארח יכול להפעיל את התוסף רק לעצמו, או ללחוץ בחלק העליון של חלון התוסף על המתג 'שתף' (share) ולהקרינו לכל המשתתפים.

ג. כדי לשלוח למשתתפים קישור לתוסף שבתוך הזום שלך ולאפשר להם לכתוב עליו (נניח, אם זה קהוט) יש ללחוץ על המקש 'שלח' (send) בחלקו העליון של חלון התוספים שבתוך הזום.

ג. שים לב! כבתכונות נוספות, המשתתפים יראו את התוסף שאתה מקרין רק אם גם הם עדכנו גרסה, דבר שכדאי לבקש מהם מראש.


  • דגשים

א. שים לב שחיבור אפליקציה לזום מאפשרת לחברה שמייצרת את האפליקציה גישה למידע שלך בזום. לדעתי, כל עוד מדובר בחברה מוכרת ורצינית, אין ממה לחשוש.

ב. באפליקציה שרק רואים אותה (כמו שעון עצר) – כל המשתתפים יוכלו לראותה. אך אפליקציה שרוצים לכתוב בתוכה, כמו קהוט, גם המשתתפים צריכים להתקינה בתוך הזום שלהם (ברגע שאתה תפעיל את התוסף, תוכל לשלוח להם קישור להורדה גם אצלם).

ג. שים לב שהיכולת לראות אפליקציות טרם הופיעה אצל המתחברים לזום דרך מכשירי טלפון ניידים. יש להניח שזה יגיע בימים הקרובים.

כתמיד, אל תשכח לעדכן אצלך את הגרסה לפני שתנסה לתפעל את החידוש. (מתוך ספר הטיפים של הרב יונה גודמן).


2. כיצד לשנות את גודל אותיות הצ'ט בזום:

לעתים אנשים מרגישים שגודל האותיות בפונט של הצ'טים אינו נוח להם לקריאה. יש והוא גדול מידי ותופס מקום רב מדי, ויש והוא קטן מדי וקשה לקריאה.

כיצד אפשר להחליף את גודל הפונט?


  • לביצוע

1. הפתרון נמצא בהגדרות שטמונות באפליקציה (ולא באתר).

2. פתחו את האפליקציה דרכה מפעילים את הזום. בצד ימין למעלה של המסך הראשי, מופיע איקון עם פרצופכם (אם שמתם תמונה) ומתחתיו – גלגלת קטנה.

3. לחצו על הגלגלת ותיפתח תיבה. בצד שמאל שלה יש 13 לשוניות, זו מתחת לזו.

4. בחרו בלשונית התחתונה, 'נגישות' (accessibility), ולחצו עליה.

5. בצד ימין שלה ייפתחו כמה אופציות. בערך במרחק של שליש מלמעלה, יש חלונית בה אפשר לכוון את גודל הפונט בצ'ט. האפשרויות נעות בין 80% ועד 200%.


  • שינוי גודל הפונט באמצע פגישה:

כשאתם באמצע פגישה וגודל הפונט של הצ'ט אינו נוח לכם, אפשר לפתור את הנושא 'תוך כדי פגישה'. עמדו באיזור הצט ולחצו במתג Ctrl יחד עם סימן + (להגדלת הפונט) או סימן – (להקטנתו).

מי שמקיים דיון בזום, יכול לבקש מכל המשתתפים לכתוב את דעתם בצ'ט. הם יכולים לעשות כן בו-זמנית, באופן שמאפשר לכולם להתבטא ושמאפשר למנחה לעמוד בקלות על הלך הרוח של המשתתפים.

השאלה עליה הם מגיבים יכולה להיות עובדתית (איך אתם מבינים את מקור X; רגשית (איך אתם מרגישים נוכח...) וכן הלאה.


3. שיתוף מסמך לתוך חדרי פיצול בזום:


1. יש לוודא שאתה בגרסה האחרונה של זום.

2. עד כה, לא ניתן היה לשתף מסמך למשתתפים שנמצאים בחדרי פיצול שונים, אלא לכל היותר ניתן היה להקליד להם הודעה קצרה או לשלוח מסמך בצ'ט לפני הפיצול לחדרים. כעת זה השתנה.

3. חלקו את המשתתפים לחדרי פיצול.

4. בעת שהם בחדרי פיצול, בחר באיקון של "שיתוף מסך".

5. ייפתח לך חלון בו רואים את כל הדברים הפתוחים אצלך, מתוכם תוכל לבחור מה לשתף.

6. בתחתית החלון היו עד כה שתי חלוניות קטנות בצד שמאל, כשאת השמאלית ניתן היה לסמן כדי לשתף גם באודיו (קול). כעת יש גם חלונית שלישית, חדשה, הימנית ביותר. היא מאפשרת לשתף לתוך חדרי פיצול, בזמן שכולם בחדרי המשנה.


  • דגשים טכניים

1. עדכוני הגרסה למכשירים ניידים עובדים בקצב אחר. התכונה עדיין לא נגישה אצל משתתף שגולש דרך טלפון נייד.

2. באם חברי חדר מסוים הם באמצע עבודה על מסמך פנימי משותף, הם יקבלו הודעה לשמור את יצירתם ואז יוכלו לראות את המסמך שהמנחה הראשי משתף עם כל החדרים.

3. המנחה יראה הודעה (בצבע ירוק) שמזכיר לו שהוא משתף לתוך חדרי פיצול.

4. בניגוד למה שאחד המומחים פרסם, טרם ניתן לשדר באופן זה סרטים לתוך חדרי הפיצול, אלא רק מסמכים, אתרים או לוח לבן.

5. משתתפים יראו את השיתוף בתוך החדר המשותף שלהם, רק אם גם הם שידרגו את הגרסה. על כן, יש לשלוח לכולם הודעה מראש לעדכן לגרסה העדכנית.


  • שימוש חינוכי

א. השימוש הפשוט ביותר הוא משלוח דף הוראות לתוך החדרים. לעתים מסבירים בעל פה כמה שלבים שיש לבצע בחדרי הפיצול. כעת ניתן, תוך כדי עבודת הקבוצות, לשלוח מסמך עם הוראות לשלב הקבוצתי הבא.

ב. כן ניתן, לאחר שהם מתחילים לעבוד, לשתף במקור, צילום וכו', ולבקש שבעת ובעונה אחת כל קבוצה תדון בתוכה על המקור שמוקרן לכל הקבוצות.


4. הושבת המשתתפים בתצורה של כיתה, אולם, פאנל, ליד שולחן וכו':


מה עושים:

1. מעדכנים לגרסה האחרונה.

2. נכנסים דרך האתר של זום לחשבון שלך ולהגדרות (settings). גוללים למטה עד כמעט הסוף. אחרי הסעיף של פילטרים לווידאו (video filters) מופיע כעת מתג חדש: 'מראה מוטבע' (immersive view). יתכן ובעת עדכון התוכנה הוא הופעל עצמאית. אחרת העבירו את המתג של סעיף זה למצב דלוק (צבע כחול).

3. פתחו פגישת זום רגילה. כעת, בפינה העליונה הימנית, יש כרגיל את מתג 'תצורות הצפייה' (view). עד כה היו בו רק שתי אופציות: צפייה בדובר בלבד (speaker view) וצפייה בכולם – 'מראה יציע' – gallery view.

4. לאחר עדכון הגרסה, יש כעת אופציה שלישית למתג, הוא 'מראה מוטבע' (immersive view).

5. בחירה באופציה זו תפתח חלון בו תוכל לבחור בין 8 סידורי ישיבה \ תמונות רקע לכל המשתתפים.

6. ליד כל אפשרות מופיע מספר המלמד כמה אנשים יכולים להיכנס ל'אולם' זה. בשלב זה הגדול ביותר מושיב 25 איש.

7. לאחר שבחרת תצורת ישיבה, לחץ בתחתית החלון על מתג 'התחל' (start). ייקח לתוכנה כמה שניות כדי 'להכניס' את כולם לחדר החדש.


  • דגשים

א. את התצורה יראו רק מי שעדכנו גרסה. בקש מכולם לעדכן גרסה לפני המפגש הבא. מי שלא עדכן גרסה יראה רק רקע שחור.

ב. עדיין יכולים להשתתף כמות משתתפים כגודל המנוי שלכם. אם יש יותר משתתפים בפגישה מאשר 'מקום בחדר' (נניח, יותר מ-25 בחדר של 25) השאר יופיעו כרצף פרצופים בשוליים העליונים של הדף.

ג. בשלב זה, הרקע המשותף החדש אינו מופיע בחדרי פיצול או בעת שיתוף ואינו נראה בהקלטה.

ד. בתוך החדר תוכלו לאפשר לתוכנה לסדר את מקומות הישיבה או לגרור כל משתתף לכיסא מסוים תוך יצירת 'סידור ישיבה'.


  • דגשים נוספים ל'מראה מוטבע':

1. סבלנות: יש אנשים שלקח להם יום נוסף עד שהחידוש התאפשר להם, ויש אנשים שאצלם במחשב זה התעדכן אך טרם מסתנכרן בין מחשבים. תנו לזה עוד יום וזה מתאפשר לגמרי.

2. אם רוצים לשנות את הרקע המשותף, אין צורך לעבור לצורה רגילה (נניח של דובר בודד – speaker view) ורק אז לשוב למראה מוטבע אחר. אפשר פשוט ללחוץ שוב על המתג של 'מראה מוטבע' (שמופיע כאופציה שלישית, חדשה, במתג 'צפייה' – view שלמעלה מימין) ולבחור את התצוגה החדשה הרצויה. באופן זה, הקהל חווה מעבר חַלק ולא קפיצה למצב רגיל ואז שוב קפיצה למראה החדש.

3. מתכנתי זום יודעים שפעמים רבות יש במפגש יותר משתתפים מאשר מקום בחדר המיוחד. הם בונים על זה שרוב המשתתפים 'ישבו' בפס עליון רציף, ורק מעטים 'ישבו ליד האח' או 'במטבח' לדיון, וכן הלאה. לשם כך, עת נפתח החלון עם אופציות המראה השונות, מופיע למעלה מתג שמאפשר לבחור בין שיבוץ אוטומטי לשיבוץ ידני (manual).

אם בוחרים במתג האוטומטי, התוכנה תבחר לבד את מי להושיב בתצורה המיוחדת ואת מי להשאיר למעלה בפס (במצב בו יש יותר משתתפים מאשר מקום בחדר). ברם, אם בוחרים במצב הידני (manual) - אתם גוררים לתוך התמונה המיוחדת את אותם משתתפים שאתם רוצים, ומשאירים בפס הרגיל את האחרים.

4. רק המארח יכול לבחור מי נכנס לחדר המיוחד ומי צופה כרגיל, ורק הוא יכול לגרור תמונות ממקום למקום כדי 'להושיב' כל אחד במקום בו הוא חפץ. כלומר, הוא זה שקובע, בתוך התמונה המיוחדת, היכן כל אחד "יושב".

5. כזכור, המשתתפים יראו את צורת החדר המיוחדת רק אם גם הם עדכנו גרסה.



מקווים שהטיפים יעזרו לכם ליהנות מחוויית הזום. הצלחתם? שתפו אותנו...

מההצלחות שלנו:

הגענו לחלק האחרון שאותו אנחנו הכי אוהבים - שיתוף בהצלחות משלנו...

הפעם החלטנו לפרגן לד"ר אורית הוד שמר שקראה את הגיליון הראשון שלנו בו שמנו זרקור על smore, והחליטה ליישם את הטיפים ולהכין הזמנה מדהימה באמצעות הממשק האדיר הזה.

תודה לך אורית, שמחים להראות תוצר שכזה!

ועוד עשייה נהדרת של הסטודנטים בקורס הוראה ולמידה בסביבות מתוקשבות (תואר שני) של ד"ר מירב אסף.

תוצר של למידה א-סינכרונית בנושא תיאוריות למידה. הסטודנטים חקרו בקבוצות ולימדו את חבריהם באמצעות משאבים שונים שהכינו. איזה יופי של רעיונות ועשייה, וכמובן תודה לך מירב על השיתוף🌹

וכהרגלנו, בקשה לפני סיום... כתבו לנו אם עשיתם משהו מעניין המשלב טכנולוגיות דיגיטליות ותקשוב בשיעורים שלכם. שתפו ברעיונות, ובבקשות אם יש לכם, שאלו שאלות שיוציאו אותנו לחקור וכמובן המשיכו לעקוב וללמוד ביחד איתנו. נשתמע במידעון הבא, צוות מיח"ם

צרו עמנו קשר באמצעות לחיצה על כרטיס הביקור שלנו: