3a Escola d'Estiu de Glosa

del 16 al 19 de juliol a Espolla (Alt Empordà)

La glosa com a recurs pedagògic i lúdic

La tercera edició de l’Escola d’Estiu de Glosa s’emmarca en un 2014 carregat de mostres públiques de l’interès que la societat i la cultura demostren, cada cop més, per la cançó improvisada. La seva progressiva introducció al món educatiu, que posa en valor el seu alt potencial pedagògic, s’ha dimensionat i ha estat també més present als mitjans de comunicació.


L’Escola compta amb el reconeixement i el suport del Departament d'Ensenyament i s'ofereix dins del Pla de Formació Permanent del Departament d'Ensenyament així com en el Campus de Cultura Popular del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana

Programa

El curs està format per diverses activitats, entre les quals destaquem


CÀPSULES de GLOSA - Tallers de mitja hora de durada per practicar de forma intensiva tant la rima, la mètrica o bé la melodia.


GLOSEM Moment de posar en pràctica tot “l’entrenament” que s’ha fet a les càpsules de rima, mètrica i melodia, per tal d’aprendre a glosar i millorar-ne la qualitat.


ITINERARIS

 1. Didàctica de la Glosa - Educació Primària o Educació Secundària
 2. Acompanyament Instrumental - Nivell Inicial i Nivell Avançat
 3. Creació Poètica - NOVETAT!


També podreu gaudir de sessions de treball d'idees, d'enriquiment lingüístic, de taller de ball de corrandes, taula d'experiències, xerrades sobre la dinàmica d'una glosada


i de nit...

 • NIT DE BALL
 • VETLLADA LITERÀRIA - Presentació del Llibre "Pensar en Vers" de Josep Vicent Frechina amb l’actuació de diferents glosadors i poetes.
 • COMBAT INTERN A CÀRREC DE L'ALUMNAT
 • GLOSA de VINS. Tast de vins glosat a les diferents places d'Espolla

preus

 • Inscripció Completa - 200€ Inclou la formació, els dinars i sopars de dimecres, dijous, divendres i dissabte i una plaça en l’espai comú d’allotjament.
 • Formació i Àpats - 175€ Inclou la formació i els dinars i sopars de dimecres, dijous, divendres i dissabte.
 • Formació i Allotjament - 120€ Inclou la formació i una plaça en l’espai comú d’allotjament.
 • Formació - 95€ Formació: 30 hores de formació teòrica i pràctica.
em vull inscriure!

Incripció oberta fins el 13 de juliol

L'escola s'emmarca dins de la 12a Trobada de cantadors d'espolla

GLOSA de VINS Com cada any, el divendres a la nit el dediquem a Espolla i als seus vins. Farem tastos de vi, acompanyats de cançó improvisada.


I com no podia ser d'altra manera, el dissabte 19 podreu viure la 12a TROBADA DE CANTADORS D'ESPOLLA, una cita ineludible.

Nosaltres som...

Cor de Carxofa + La Fraternal + Ajuntament d'Espolla