De geschiedenis van de mummie

gemaakt door: Britt en Macello

mummificeren

zie hier hoe ze stap voor stap iemand mummificeren. ze snijden de huis open en ze halen de organen er uit. dan wassen ze hem. wat ze dan doen ze leggen ze hun in een zout bad. dan wikkelen ze hun farao in meerdere keren. dan stoppen ze hem in een sarcofaag. het hart blijft zitten. het hart gebruikten ze zodat hun ziel nog kon voortleven.

Big image

wist je dat?

wist je dat dieren ook gemummificeerd kunnen worden!

waarom mummificeren?

de Egyptenaren mummificeerden zodat ze langer bewaard bleven. ze dachten dat hun ziel die ze de ba noemden, onsterfelijk was. de ziel vloog overdag naar de zon. ze beelden dat dan ook in de hiërogliefen uit als een vogel. in de avond moest de ziel weer veilig het lichaam weer in. ze deden dit niet bij iedereen maar alleen bij de farao. ze gaven de farao's soms ook hun huisdieren mee zodat ze zich niet eenzaam voelden

rituelen

de Egyptenaren die gaven de mummies natuurlijk eten mee. maar ook andere dingen zoals: goud hun tronen en een dodenboek. het dodenboek betekend: het boek van het voortkomen. die werden van papyrus gemaakt. Papyrus werd gemaakt van de papyrus plant.
Big image

nu wat links!!!

Big image

Sarcofaag

in een sarcofaag zaten de mummies (farao's). ze versierden de sarcofagen en een van de beroemdste is van toetanchamon. hij heeft een graf dat als enigste nog helemaal bewaard is er is nog niks in beschadigd of gestolen is. zoals de meeste graven wel waren.