Benefietavond Ghana

Meisjesonderwijs

Onderwijs in Afrika, ook voor meisjes!

In arme gezinnen worden jongens eerder naar school gestuurd dan meisjes. Er wordt vaak gezegd: ‘onderwijs voor meisjes is zonde van het geld, want als ze trouwen, zijn ze weg’. Maar deze jonge vrouwen hebben ook een recht op een goede toekomst, waar ze gelijk kunnen zijn aan hun man en ook financieel onafhankelijk kunnen zijn. Steun mij en de Ghanese organisatie waarbij ik werk (FrankEve), voor het opknappen van een school voor jonge vrouwen, waar zij verschillende praktijkopleidingen kunnen volgen zoals catering en mode. Zo kunnen deze vrouwen later op een eerlijke en respectvolle manier hun geld verdienen.

Benefietavond voor meisjesonderwijs

Friday, March 14th, 7:30pm

Utrecht, The Netherlands

Utrecht, UT

Mijn missie

Elk meisje heeft recht op onderwijs en een betere toekomst, ook in ontwikkelingslanden. Daarom zet ik mij in voor meisjesonderwijs in Ghana.
In de zomer van 2014 ga ik naar Ghana en ga ik werken bij FrankEve. Al het geld wat ik inzamel, stop ik in het verbeteren van het onderwijs voor meisjes in Agona Swedru in Ghana.
Het geld is bestemd voor het verbeteren van het lesmateriaal en het opknappen van:
- Een verlaten catering/horeca ruimte waar meisjes hun praktijkervaring zullen opdoen
- Een verwaarloosd schoolgebouw waar meisjes bijvoorbeeld Engels kunnen leren


FrankEve

"The FrankEve Foundation is a Humanitarian Charitable organisation that trains and raises the aspirations of the Ghanaian youth with the main focus on women and girls who would otherwise be at risk of exploitation" Francisca Odifo Darko, Founder FrankEve Swedru, Ghana

Ik ben in aanraking gekomen met FrankEve via de Meet Kate Foundation. FrankEve is opgericht door het Ghanese echtpaar Francisca en Evans. De organisatie zet zich in voor jonge vrouwen en meisjes en biedt hen een praktijkopleiding in de mode, catering of horeca. Daarnaast wordt er Engelse les gegeven en zijn er voorlichtingen over AIDS/HIV.