Medewerker beheer ICT

ROC Aventus

Iets voor jou? ;-)

Heb je wat met computers?

Kun je goed samenwerken?

Ben je flexibel en neem je graag initiatief?


Dan is de opleiding Medewerker beheer ICT iets voor jou!


Hoe ziet je opleiding eruit?


  • De instroom in de niveau 3 opleiding Medewerker beheer ICT vindt langs twee wegen plaats: er zijn studenten die starten in de opleiding medewerker ICT. Tot deze opleiding word je toegelaten als je een vmbo-diploma uit de basisberoepsgerichte leerweg hebt. Na een half jaar gaan de betere studenten instromen in de opleiding Medewerker beheer ICT.

  • Studenten met een vmbo-diploma op de kaderberoepsgericht, gemengd of theoretisch niveau worden geplaatst in basisopleiding ICT voor niveau 3 en 4. Na dat half jaar kan de student geplaatst worden in de opleiding Medewerker beheer ICT op niveau 3 of in de opleiding op niveau 4.

Je bent bezig met:

Onder leiding van een ICT-beheerder en/of applicatiebeheerder voer je het beheer uit van een aantal computersystemen en een deel van het netwerk. De medewerker beheer ICT voert niet alleen standaardprocedures uit, maar bedenkt ook zelf oplossingen voor gesignaleerde problemen. Je bent verantwoordelijk voor de hardware en de software. Een belangrijk onderdeel van de taken is het ondersteunen van de gebruikers van het informatiesysteem. De medewerker beheer ICT moet goed kunnen analyseren en communiceren.