APARELL DE GOLGI

Albert Vigil, Mohamed Tamimy, Xavier Sandalinas

Que ès i que fa l'aparell de golgi?

L'aparell de Golgi és un òrgan que està present en totes les cèl·lules eucariotes. Té diverses funcions, entre elles està la funció de dividir i organitzar macromolècules, com son els lìpids o les proteines, els parteixen i els preparen per dirigir-se a fora de la cèl·lula, es un aparell fonamental a la hora de la segregació i la de creació de lisosomes.


Aparato de Golgi

Descobriment

L'aparell de Golgi va ser descobert l'any 1898, per Camilo Golgi cientific Italià, el va observar amb el microscopi òptic.
Camilo Golgi va rebre el Premi Nobel de Medicina el 1906.

Golgi el va descubrir fent una investigació de el sistema nerviós, quan el va veure el va anomenar aparell reticular intern però quan va anunciar-l'ho li van posar aparell de golgi en honor al seu descubridor.

Fins al segle XX no es va comfirmar perquè la gent dubtava de si era una il·lusió òptica del propi microscopi pero amb la millora dels microscopis es va comfirmar.

biografia d'en Camilio Golgi

Va néixer el 7 de juliol de 1843 a la ciutat de Corteno, situada a la regió de la Llombardia i actualment a la provincia de Brescia. Fill d'un funcionari del departament mèdic, va estudiar medicina a la Universitat de Pàdua, on es graduà l'any 1865. Va iniciar la seva carrera laboral a la clínica psiquiàtrica del criminòleg Lombroso, però aviat es va interessar per la histologia. El 1872 va començar a treballar en el pavelló d'incurables d'un hospital a la ciutat d'Abbiategrasso. Va exercir com a professor d'anatomia a les Universitats de Torí i Siena i, posteriorment fou nomenat catedràtic d'histologia en la de Pavia, de la qual va arribar a ser degà de la Facultat de Medicina, així com rector.