pensiune bucovina

Cum sa gasesc cazare Voronet?

Manastirea Voronet a fost ctitorita in septembrie 1488(in 3 luni si 3 saptamani) de Stefan cel Mare si Sfant si are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. La 1547 i s-a adaugat pridvorul si a fost pictata la exterior sub supravegherea Mitropolitului Grigorie Rosca. Orasul Gura Humorului, situat intre comorile de nepretuit frumusete ale Voronetului si ale Humorului, face parte din acel strabun tinut al Bucovinei, unde nenumarate monumente si vestigii ale trecutului sunt atestari de netagaduit ale statorniciei si continuitatii poporului roman. Frescele care decoreaza exteriorul si interiorul, originalitatea picturilor si nu in ultimul rind culoarea albastra atit de albastra denota genialitatea artistilor moldoveni care cu un acut simt artistic au facut din Voronet simbolul Moldovei.

Preturi pensiune Gura Humorului

Cu siguranta va intrebati ce fel de asezare poate fi una ca aceasta, ei bine, va spunem ca e vorba despre Satul Bucovinean, un complex de vacanta format din case vechi traditionale bucovinene autentice. Bucovina (in germana Buchenland = tara fagilor) este o regiune istorica cuprinzand un teritoriu de 10.441 km patrati care acopera zona adiacenta oraselor Radauti, Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret si Vicovu de Sus din Romania, precum si Cernauti, Cozmeni, Zastavna, Vascauti pe Ceremus,Vijnita, Sadagura si Storojinet din Ucraina.Bucovina este cunoscuta pentru manastirile construite de fosti domnitori si boieri moldoveni si fiecare are culoarea sa specifica: Voronet (albastru), Humor (rosu), Sucevita (verde), Moldovita (galben) si Arbore (combinatie de culori).

Situat la intersectia marilor obiective turistice din Bucovina, orasul Gura Humorului este legat prin cai rutiere de toate zonele principale ale Romaniei. Statiunea turistica Gura Humorului se afla la o distanta 474 KM fata de Bucuresti, 295 KM fata de Cluj Napoca si 536 KM fata de Timisoara.La 10 Septembrie 1782 aici este mutat comandamentul militar austriac, care construieste o fortareata. In acest context a progresat si asezarea situata la varsarea Humorului in Moldova. Din datele statistice, epoca de inflorire a statiunii Gura Humorului a inceput cu a doua jumatate a secolului XIX - lea. Dupa 1800 in localitate incep sa se stabileasca germani, poloni, evrei, ucraineni intemeind, in 1835, colonia cu numele Bori. In 1835 localitatea este legata telegrafic cu Viena, iar in 1904 este declarata oras.

Caut informatii despre pensiuni Voronet

Obiectivele naturale, cetatile si rezervatiile pe care le amintim va vor starni interesul, dar peisajele in sine ale Bucovinei cu greu pot fi descrise in cuvinte. Sentimentul pe care ti-l lasa Bucovina in suflet este dificil de comparat cu altceva. Unde mai pui ca aici se pastreaza si o gramada de traditii cu ocazia diferitelor sarbatori crestinesti si nu numai? Bucovina cuprinde o serie mare de rezervatii naturale, fiecare cu farmecul ei, de tip floristic, geologic, forestier si mixt. Amintim aici Cheia Lucavei, Cheia Moara Dracului, Fagetul Dragomirna, Zamostea Lunca, Bila-Lala si altele. Peretii unora dintre acestea sunt pictate in culori naturale, facute din plante, asta pe langa frumusetea picturilor, constructiilor si fortaretelor in sine. Unele adapostesc obiecte de cult de o vechime impresionabila, altele moaste de sfinti, icoane si altele.

Caut cazare Gura Humorului

Din punct de vedere geologic, relieful Obcinilor Bucovinei, unitate de munti scunzi si mijlocii, este alcatuita din flis cretacic si paleogen. Obcina Voronetului (Magura 816m), drenata de vaile Suha, margineste la sud depresiunea. Rezervatia geologica Piatra Pinului cu o suprafata de 1,4 ha reprezinta un ecosistem extrem de important din punct de vedere paleontologic cu numeroase resturi de pesti fosiliferi care demonstreaza existenta unei faune specifice: pesti, corali, scoici, etc. Rezervatia pastreaza urme de viata din oceanul ce odinioara acoperea zona. Rezervatia, situata pe partea dreapta a raului Moldova este impadurita, fiind acoperita partial cu pin silvestru, brad, molid, fag, etc. Ca unicat, poate fi mentionat faptul ca specia afinul negru se afla aici la cea mai mica altitudine din Bucovina (600 m) si pentru a vizita locatiile puteti cauta informatii despre cazare in Bucovina.

Informatii cazare in Bucovina

In acest teritoriu se afla cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala: Voronet, Humor, Arbore, Moldovita, Sucevita, care prin valoarea incontestabila a picturilor exterioare fac parte din patrimoniul culturii universale, incluse in evidenta UNESCO. Din cele cinci monumente istorice enumerate, MaNaSTIREA VORONEt se afla chiar pe teritoriul orasului, la 4 kilometri de centrul administrativ. Pe teritoriul orasului Gura Humorului, situat in centrul judetului Suceava, sunt numeroase obiective turistice ce merita a fi vizitate de catre turisti, dintre care amintim: Manastirea Voronet, Manastirea Humorului, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, Parcul Dendrologic, rezervatiile naturale Piatra soimului si Piatra Pinului si puteti cauta cazare in Bucovina pentru a petrece cateva zile aici.

Ain aceasta zona feerica a Voronetului, intiparita cu un lirism nuantat de istorie si legenda, vacantele prezentului petrecute la Conacul Domnitei va vor face sa simtiti clipe vesnice de armonie traditionala bucovineana. Imbinarea idilica de senzatii olfactive si senzoriale este reliefata de terasa conacului, imprejmuita de arbori si de minunate flori care nuanteaza pitorescul livezilor si gradinilor voronetene. Acest loc de cazare Gura Humorului dispune de un spatiu confortabil si odihnitor care va poate face sa uitati de probleme, conducandu-va catre o lume armonioasa a basmului.

Gura Humorului a dobandit statutul de statiune turistica de interes national prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.114 din 24 februarie 2005 publicata in Monitorul Oficial nr. 178 1 martie 2005. Asezarea Voronet se afla intr-o zona de deal (Obcina Voronetului Magura 816 m) la o altitudine de cca. 400, 500 m. Fostul sat Voronet, in prezent localitate componenta a orasului Gura Humorului s-a dezvoltat in jurul Manastirii Voronet, de-a lungul drumului local ce leaga cele doua localitati, drum ce urmareste valea paraului Voronet pana la confluenta acestuia cu raul Moldova. Orasul se invecineaza cu comuna Manastirea Humorului si cu comuna Partestii de Jos, la nord, la est se invecineaza cu comuna Paltinoasa, la sud cu comuna Slatina, la sud est cu comuna Valea Moldovei, la vest cu orasul Frasin.

Tag: cazare in Bucovina cazare Bucovina pensiune Voronet