Sosiale medier

laget av Dea Thaqi

FACEBOOK

Det er et sosialt nettverk der brukeren kommuniserer ved at en profil blir opprettet. Der kan han/hun skrive om seg selv, legge ut bilder og snakke med andre. Brukere lager en profil som inneholder personlig informasjon, bilder og interesser. Deretter kan de opprette relasjoner til andre brukere, utveksle private, og offentlige meldinger, og knytte seg til forskjellige typer grupper. Tjenesten er reklamefinansiert, og gratis for brukeren.

Facebook eies av Facebook Ins. registrert i California, USA.

INSTAGRAM

Instagram er et gratis foto-delingstjeneste, og sosialt nettverk som ble lansert i oktober 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta et bilde, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere som er koblet til på det sosiale nettverket. Instagram har i dag 150 millioner registrerte brukere.Ny oppdatering gjør at brukere kan også dele 15 sekunder lange videoeklipp.

Instagram lar brukerne ta bilder med iPhone og Android-mobiler, behandle dem med effektfiltre og dele dem med andre Instagram-brukere og på Facebook, Twitter og andre sosiale plattformer.

SNAPCHAT

Snapchat er en mobilapplikasjon for deling av foto og video utviklet av en gruppe studenter ved Stanford Universitet, og ble offisielt utgitt i App Store i september 2011. Ved hjelp av denne tjenesten kan brukerne ta bilder, spille inn video, dele historier, legge til spesialeffekter (tekst og tegning), og sende sine bilder eller videoer til venner, eller på historielista. Bildene og videoene som blir sendt blir kalt for snaps, og en snap vare opptil 10 sekunder, og etter valgt tidsgrense vil bildet eller videoen bli slettet fra mottakerens enhet og selskapets servere.Om mottakeren tar skjermbilde blir avsenderen varslet.Nye funksjoner gjør at du også kan chatte og ha LIVE video med en bruker.

TWITTER

Twitter er et amerikansk gratis nettsamfunn som lar brukerne sende, og lese andre brukeres oppdateringer (på engelsk kalt tweets), som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn. Oppdateringene vises på brukerens profilside, og mottas av andre brukere som har valgt å abonnere på nettopp denne brukerens meldinger. De fleste brukere velger at oppdateringene sine skal være åpne til å leses for alle, men det er også mulig å begrense mottakerne. Brukere kan lese motta oppdateringene på nettsiden til Twitter, via SMS, RSS, e-post eller ved hjelp av egne programmer. Ordet twitter er engelsk og betyr kvitter, som i fuglekvitter. Mannen som skapte Twitter heter Jack Dorsey.

I august 2014 brukte Ilham Alijev Twitter til å erklære krig mot Armenia, som første statsoverhode i verdenshistorien til å erklære krigstilstand mot et annet land via sosiale medier.

WE HEART IT

We heart it er et bilde-baserte sosiale nettverk for inspirerende bilder. We heart it beskriver seg selv som "Et hjem for din inspirasjon" og et sted å "Organisere, og dele de tingene du elsker. Brukere kan samle (eller "heart") sine favorittbilder for å dele med venner, og organisere i samlinger. Brukere kan dele innhold direkte på Facebook, Twitter og Tumblr. Det er også mulig å finne venner fra Facebook og Twitter. I 2013, We heart it ble valgt som en av Google Play Best Apps av 2013. We heart it har et 5-stjerners gjennomsnittlig rating i iTunes App Store.

.

KIK

Kik er et direktemeldingsprogram for mobile enheter. Appen er tilgjengelig på de fleste iOS, Android og Windows Phone operativsystemer gratis. Kik er modellert etter Blackberry Messenger. Kik bruker en smarttelefon data plan eller Wi-Fi for å sende, og motta meldinger. Kik også tillater brukere å dele bilder, skisser, mobile websider og annet innhold. Kik krever at brukerne registrere et brukernavn.

SKYPE

Skype er et dataprogram som brukes til videosamtaler .Brukeren installerer Skype på datamaskinen eller på telefonen, og oppretter deretter en gratis brukerkonto. Deretter søker man seg frem til personen man vil ringe. Siden samtalen skjer over Internett, er det ingen tilkoblingsavgift, ingen minuttpris og ingen abonnementskostnader, slik at Skype blir et meget rimelig alternativ sammenlignet med vanlige telefonsamtaler. I tillegg til at brukerne kan ringe til hverandre, har programmet også funksjonalitet for meldingsformidling, filoverføring, videosamtaler osv.

Skype ble grunnlagt i 2003 av svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis, som også står bak fildelingsprogrammet Kazaa.

VINE

Vine er en videodelingstjeneste. Den ble grunnlagt i juni 2012. Tjenesten lar brukerne ta opp, og redigere fem til seks sekunders lange videoklipp. Revine er da å dele andres innlegg med etterfølgere. Noen Vines er revined automatisk basert på hva som er populært. Videoene kan deretter bli publisert gjennom Vine sosiale nettverk, og delt på andre tjenester som Facebook og Twitter. Vine app kan også brukes til å bla gjennom videoer lagt ut av andre brukere, sammen med grupper av videoer etter tem eller populære, videoer. Vine eies av Twitter.

MESSENGER

Facebook Messenger er en chat-tjeneste og program som gir tekst og tale kommunikasjon. Integrasjon med Facebook webbaserte Chat-funksjonen, og bygget på åpen MQTT protokollen, Messenger lar Facebook-brukere chatte med venner både på mobil og på hovednettstedet.

VIBER

Viber er en app som da brukes for å snakke eller tekste. Får å bruke appen må du ha Internett. Vis du har Internett så er du da online. Vis dere begge er online så kan dere sankke så lenge dere vil, gratis. Dere kan sende bilder, videoer og klistremerker. Alle kontaktene din du har på mobilen som har viber, vil da direkte komme på Viber kontaktlist.

WHATSAPP

WhatsApp er en proprietær flerplattforms direktemeldingsapplikasjon for smarttelefoner og enkelte telefoner med internettilgang. I tillegg til å sende tekstmeldinger kan brukerne av applikasjonen sende hverandre bilder, video og lydmeldinger, og sin plassering ved hjelp av integrerte kartfunksjoner.
Social Media 2014 Revolution

De forskjellige sosiale mediene, vi bruker om dagen.

Ungdommene i dag er veldig opptatt med sine sosiale medier. De bruker de forskjellige mediene til å kommunisere med venner eller familie, som da er langt fra dem. Det er mange forskjellige medier som brukes. Som for eksempel det mest brukte som da er Facebook. Vi er så opptatt av å bruke sosiale medier, at det er en del av hverdagen vår.

The Social Media Revolution 2015

En norsk undersøkelse fra 2012.

En norsk undersøkelse fra 2012 viste at antallet brukere av sosiale nettsamfunn i Norge var på 63 % i andre kvartal av 2012. Økningen var størst blant kvinnene og blant de eldste aldersgruppene. Samtidig sank bruken hos aldersgruppen 25 til 34 år, fra 87 til 82 prosent.

Historie!

Sosiale medier har eksistert lenge før begrepet oppsto. Internett har blitt brukt til sosiale formål helt fra starten av, i første omgang gjennom e-post. Utover 1970- og 80-tallet ble det utviklet en rekke tjenester som lot internettbrukere kommunisere mange-til-mange.
11 Shocking Facts About Social Media

Hva jeg syns om sosiale medier.

Jeg bruker det veldig. Jeg bruker det vær dag, for eksempel til å snakke med venner eller familien, legge ut bilder osv. For min mening så syns jeg at sosiale medier er viktig for vår generasjon. Det som da er negativt med sosiale medier, er da at mange barn og ungdommer blir mobbet på sosiale medier. Det med mobbing er det eneste tingen som jeg syns er dårlig med sosiale medier. Sånn sett syns jeg det er gøy, og morsomt å finne på noe nyt å gjøre.