Любов и свобода

Семинар за семейни и лични отношения

с Прафул Сарачино и Елица Великова

11 - 12 юли 2015г., София

Какво е свободата в отношенията и как тя подкрепя любовта.

Този семинар ще разгледа какво ни пречи да обичаме, като същевременно се чувстваме свободни и какво обременява отношенията ни с най-близките. Ще разгледа затрудненията в личните или семейните ни отношения, отваряйки възможността за ново начало, освобождаване и помиряване.

Аз <> Другият; Любов <>Дълг; Свобода <>Вина

Някои от темите, които ще бъдат разгледани:

  • Какво означава да си свободен?
  • Как да запазим чувството за свобода в любовта
  • Защо ни е страх да се отдадем и обвържем.
  • Защо се изгубваме във връзките си и къде са здравословните граници.
  • Някои движения, които влияят на баланса във взаимоотношенията: отделянето от родителите, без прекъсване на любовта; раздялата с майката и умението да се протегнем, когато имаме нужда; балансът между даване и получаване в партньорството.

Свободата и любовта са двете крила на една птица. Това, което поддържа и двете, е способността ти да бъдеш сам. Медитацията.

В тази група ще преживеем водени процеси, упражнения, споделяне, творчество, медитации. Семинарът е вдъхновен от свeтовноизвестния процес "Пътят на любовта"; ще има констелационни и психотелесни практики.

Заедно ще подкрепим копнежa на сърцето ни за истината, за любовта и свободата. Този семинар ще покаже как Обичта, дори когато е неправилно насочена, може да бъде трансформирана в лечебна сила.

Място на провеждане: Институт за терапия и експресивни изкуства, бул. Витоша 65

Дати: 11 - 12 юли 2015, от 10 до 18 часа

Цена за участие:

До 15 юни - 300 лева; След 15 юни - 380 лева

За информация и записване:

тел. 0888885306
elitsavelikova@gmail.com

За водещите:

Прафул Сарачино (Италия) - дългогодищен водещ и терапевт на процесите "Пътят на любовта" и "Пробуждане на любовта". Специализирал е в широк спектър от терапевтични практики, които умело интегрира в работата си с хора по целия свят - Коучинг, Консултиране, Лечение на травми (Соматично преживяване), Първична терапия, Системни констелации при Берт Хелингер, НЛП, психотелесни подходи и дихателна терапия.
Елица Великова е психотерапевт, експресивен арт терапевт, водещ на семинари, преподавател в НБУ. Специализира в методите семейни констелации, първична терапия за проблемите от детството, арт терапия. Консултира деца, възрастни и двойки от 10 години и води групи както в България, така и в други страни.