Al Amal

1-daagse conferentie

De epische glorie van de Islâmitische historie!


As-salâm ‘alaykum warahmatullâhi wabarakâtuh beste drager,


Meer dan tevoren, dromen moslims wereldwijd over een terugkeer naar de eer en glorie van vroeger. Eenieder van ons heeft zo zijn eigen opvattingen over hoe die eer en glorie terug verkregen moeten worden. Velen van ons blijven daarin dezelfde fouten maken, dat terwijl een gelovige niet twee keer vanuit hetzelfde hol gebeten zou moeten worden.

Laten we daarom eens naar een succesverhaal kijken: Al-Andalus, oftewel het huidige Spanje en Portugal. Eens was dit een onderdeel van het Islâmitische rijk, en dan niet voor 5 jaar, zoals de Duitse bezetting van Nederland, maar voor vele, lange eeuwen. En wat voor onderdeel! Al-Andalus heeft vele grote geleerden voortgebracht die tot aan de dag van vandaag schitteren aan de hemel van de Islâmitische wetenschappen, om nog maar te zwijgen over de geleerden op werelds gebied, bij wie zelfs de christenen uit Frankrijk en Italië kwamen studeren, in het Arabisch.


Hoe is dit succesverhaal ontstaan? Hoe zag dit rijk eruit in haar hoogtijdagen? En waar is het fout gegaan? Deze vragen zullen inshâ'Allâh door verschillende sprekers zeer uitgebreid beantwoord worden op onze 1-daagse conferentie die op woensdag 25 december vanaf 12:30u zal plaatsvinden. Zowel broeders als zusters zijn van harte welkom!


Mis deze kans niet! Wees erbij en geef het door aan familie, vrienden en kennissen!


Wa 'alaykum as-salâm warahmatullâh,JONGERENBESTUUR AL-AMAL