Celblok H

erg leuke serie :D

Productie

SBS 6 heeft samen met producent Willem Zijlstra de remake-rechten van de Australische serie Wentworth gekocht. Vervolgens heeft Zijlstra samen met het creatieve team van de Nederlandse hitserie Dokter Tinus en scenaristen Nicolette Steggerda, Nienke Romer & Pauline van Mantgem en script editor Eva Aben de serie vertaald naar een Nederlands script. Op 29 november 2013 werd bekend gemaakt dat de serie er daadwerkelijk ging komen met in totaal tien afleveringen.Hoewel de producent als SBS steeds aangaf dat Wentworth slechts een werktitel was, bleef het lange tijd stil rondom de naam van de serie. Op 17 januari 2014 werd bekend gemaakt dat de serie Celblok H ging heten.De opnames vonden plaats november 2013 tot en met maart 2014.

Rolbezetting

Acteur + Personage


Isa Hoes: Suzanne "Suus" Kramer

Eva van de Wijdeven: Frederica "Fred(dy)" Hendriks

Inge Ipenburg: Alexandra "Lex" Holt

Christine van Stralen: Elizabeth "lies" van Gemert

Marieke van Leeuwen: Erika Simons

Eva Poppink: Vera Maas

Daphne Bunskoek: Annet Cetin

Imanuelle Grives: Dorien "Door" Breeveld

Dimme Treurniet: Rob "Beer" Berends

Mustafa Duygulu: Altan Cetin

Big image

Het verhaal

Het is een Nederlandse dramaserie, die draait om twee verschillende groepen gevangenen in een vrouwengevangenis. Kapster Suzanne Kramer wordt al jarenlang mishandeld door haar man. Bij Suzanne slaan de stoppen door en ze pleegt een aanslag op haar man, maar wanneer ze betrapt wordt door haar dochter weet ze hem te redden. Suzanne zit haar voorarrest uit in Celblok H van P.I. de Banckert. In de gevangenis krijgt Suzanne te maken met een machtsstrijd tussen medegedetineerden Lex en Freddy en moet ze ongewild een keuze maken bij welk team ze zit met keiharde consequenties. Kiest Suzanne de juiste kant? En hebben haar keuzes wel plaats in het strenge en compromislose regime? Ondertussen heeft Suzanne ook te maken met haar jonge en ambitieuze advocate Erika Simons, die zo snel mogelijk de top van de advocatuur wil bereiken, en er soms voor kiest om een kortere route dan de juiste weg te nemen.
Celblok H Promo

Mening

Ik vind het een erg leuk programma omdat het spannend is en je wilt graag weten hoe het afloopt. Ook is het leuk om te zien hoe het er aan toe gaat in een vrouwengevangenis.