Besök Krishnarörelsens ekoby!

Välkommen till Almviks gård nu i vår eller i sommar!

Vi lever i en värld där avstånden blir allt kortare och där olika folk, kulturer och religioner måste samexistera. Almviks gård erbjuder små eller stora grupper av pensionärer i PRO att få en inblick i hinduismens tankevärld och hur västerländska konvertiter i Krishnnarörelsen lever, tänker och arbetar i samspel med natur och samhälle.

Almviks gård ligger vackert vid sjön Ogan i den sörmländska naturen mellan Järna och Nykvarn så ett besök kan lätt kombineras med ett besök hos de berömda antroposoferna i Ytterjärna. 37 vuxna och 28 barn lever tillsammans med 13 kor och oxar i en ekoby där vi arbetar på en alternativ modell för ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.


Ett besök kan innebära: föredrag, närvaro vid tusenårig hinduisk tempelceremoni, vegetarisk måltid/fika, rundvandring på Almviks ekoby; tempel, bageri, lagård, sågverk, växthus, ateljé, ett hembesök och mycket annat.


"Jag har under många år regelbundet besökt Krishna rörelsen på Almviks gård

tillsammans med mina studenter som studerar till religionskunskapslärare. Det har varit

fantastiskt intressanta besök som har gjort djupa intryck hos studenterna. Att få möta religionen med dess musik, gudsgestalter, färger och mat är något helt annat än att bara läsa om den. Krishna-rörelsen har varje gång gjort sitt yttersta för att vi ska trivas och några familjer har även öppnat sina hem för att vi ska kunna se hur de lever i sin vardag .Jag rekommenderar varmt ett besök på Almviks gård, gärna med övernattning."

Liselotte Frisk, professor i religionsvetenskap, Högskolan Dalarna

Vi kan också komma till din pensionärsförening och berätta om hinduism/Krishnarörelsen med en multimedia-presentation.


Kontakt och priser: Jonas Henrikson 070-4328064 eller 0855152019 janesvara@pamho.net