De Gebaarboerderij!

Kom, beleef en leer!

Welkom

Kom eens kijken op de Gebaarboerderij. Mijn naam is Marieke Schreuders en ik heb een Gebaarboerderij opgezet voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar met een auditieve handicap en die een lichte vorm van autisme of/en psycho sociaal emotionele problemen hebben. Ik heb de Dovencultuur leren kennen tijdens een minor van mijn opleiding dramatherapie. Sindsdien ben ik me meer gaan interesseren in de NGT en in de Dovencultuur. Nu is het eindelijk zover om iets met de opgedane kennis te doen, en zodoende is de Gebaarboerderij ontstaan. Iedereen die komt en werkt op de Gebaarboerderij is bekend met de Dovencultuur en hanteert de NGT als voertaal. Op die manier heerst er een gemoedelijke sfeer en zijn contacten zo gemaakt.

Het hoe en wat van de Gebaarboederij

De Gebaarboerderij is een plek waar jij, de jongere, de ruimte, vrijheid en aandacht voor elkaar ervaart om zichzelf te ontwikkelen. De Gebaarboerderij biedt een verscheidenheid aan dagbesteding activiteiten (boerenbedrijf & hovenier). Samen met andere jongeren leer je de kneepjes van een boerenbedrijf en zijn er trainingen aanwezig die jou als persoon laat groeien.

De trainingen die de Gebaarboerderij biedt, onder leiding van mijzelf, zijn de ‘Wie ben ik?’- training en ‘Arbeidstraining’. Binnen deze trainingen staat de 'ik' centraal. Bij de ‘Wie ben ik?’-training wordt aan vraagstukken gewerkt waarmee de jongeren moeite hebben. Binnen de ‘Arbeidstraining’ staat het samenwerken en conflicthantering op de werkplek centraal. Met rollenspellen, schrijven en teksten gaan we binnen de twee verschillende trainingen aan de slag.

Geinteresseerd in de Gebaarboerderij

De dagbesteding wordt aangeboden van dinsdag t/m zaterdag.
Is de interesse gewekt of zijn er nog vragen, neem dan contact met mij op via het onderstaande mailadres.

Ik zie je graag terug op de Gebaarboerderij in Zuid- Holland!


Naam: Marieke Schreuders
E-mailadres: degebaarboerderij@outlook.com
Website: www.degebaarboerderij.nl

Kijk ook eens op de website van de Federatie Landbouw en Zorg.