IO 3 water voor later

overzicht van verschillende onderdelen

de uitgeteste proefjes

-bouw je eigen waterzuivering: het vuile water reinigen door je eigen gemaakte waterzuivering met behulp van een petfles en wat basisonderdelen.

-het vergelijken van brita water met leidingwater: is britawater nu echt zo gezond? Nee brita water is niet zo gezond, leidingwater is veel gezonder. Er komen veel sneller bacteriën in brita water dan in leidingwater.

-de smaak van water: 4 verschillende soorten waters proeven en kunnen zeggen welke naam het heeft en het water kunnen beschrijven vb het is flauw of het heeft een kleine zoute smaak. En er vragen over oplossen vb welke waters kan je aanraden voor het maken van zuigelingenflesjes.sociale wetenschappen

-doe de vochttest! drink jij voldoende? Nee ik drink te weinig, dus moest ik een paar tips bedenken wat je kan helpen om meer water te drinken. 1 van die tips waren: tijdens het studeren een glas water bij je zetten.

-welk watertje voor de dorst? Ik moest 2 watertjes onderzoeken: bronwater en mineraal water. En ik moest kijken welke 2 doelgroepen het meeste aandacht moet besteden aan flessenwater: zuigelingen en zwangere vrouwen.

-drinkwater een heerlijk geschenk. Ik moest 4 redenen geven waarom we kunnen kiezen voor kraantjeswater(goedkoop, zuiver,...), welke 3 mineralen erin te vinden waren(Mg,Fe en Ca) en ik moest 3 redenen geven waarom water goed voor ons lichaam is. 1 reden was: we moeten dagelijks ons lichaamsvocht aanvullen.

-resultaten voorstellen in een online folder. Alle opdrachten die we moesten onderzoeken moesten we in een online folder maken op een creatieve en ordelijke manier.

-bereken je watervoetafdruk. Ik moest een paar vragen opzoeken op de watervoetafdruk site en ik moest een watervoetafruk maken van 2 menu's en kijken wat de gelijkenissen en de verschillen waren tussen die 2 menu's en de percentages van de gebruikte groente, dranken,...

Koken waarbij water een hele belangrijke rol speelt

Alles wat we gemaakt hadden was met water bereid, zo kan je zien dat water een hele belangrijke rol speelt voor ons dagelijks leven. we moesten vb een eitje pocheren met vis of een groentesoep maken.

hidrodoe

leren over water kan leuk zijn en zeker in hidrodoe, hier kom je alles te weten over water en nog veel meer.


Gemaakt door:

caitlin loose


4stw3

groep 3