Najaarsnieuwsbrief

Massagepraktijk De Handen

Big image

Inhoud nieuwsbrief

Beste lezer,

Welkom bij mijn najaarsnieuwsbrief. Een najaar of herfst die nu al de voorbode lijkt te zijn van een fraaie 'Indian summer'. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) wordt de herfst geassocieerd met het Metaal-element. Een element dat ondermeer staat voor het westen (als windrichting), droog (als het klimaat), wit (als kleur), pikant (als smaak), de neus/ruiken (als zintuig) en verdriet (als emotie).
Het is van belang om in de herfst zoveel mogelijk te leven in harmonie met de Metaal-energie. Wat houdt dit in? In dit geval wijzen de twee organen die bij het Metaal-element horen de weg door te kijken naar hun functies. In het uitvoeren van hun functies vormen beide organen volgens het Yin en Yang principe ook een team doordat zij elkaar aanvullen. De Yange dikke darm staat voor het verwijderen van ons 'afval', in dit geval zowel op fysiek als geestelijk niveau. Hoe kan je hier praktisch vorm aan geven? Keer in jezelf, neem jezelf onder de loep en verwijder zoveel mogelijk hetgeen nu niet meer bij je past.
Als je dit proces werkelijk bent aangegaan kunnen vervolgens de longen hun Yinne functie gaan vervullen. De longen staan voor het inademen van de lucht, 'het pure' maar ook 'het nieuwe'. Door het 'afval' te verwijderen ben je weer ontvankelijk voor 'het nieuwe', een frisse lucht en nieuwe inspiratie. De Metaal-energie ondersteunt dit proces ten volle in de herfst. De vallende herstbladeren met hun bonte palet aan kleuren zijn er om je daaraan te herinneren.

De onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn:
  • een nieuwe, speciaal door mij ontwikkelde voetreflexmassage voor ouderen of senioren, de voorzorg- of preventiemassage & een speciale kortingsactie bij deze behandeling
  • een filmtip voor dit najaar: 'Alive Inside', een documentaire over dementie & de helende werking van muziek
  • meer over het thema 'loslaten' in The Hangab Experience, een transformatiemethode
  • het Healing Festival 2015: de winter editie
  • een boektip voor dit najaar: 'Gene Keys. Unlocking the Higher Purpose Hidden in Your DNA'

Veel leesplezier!

Let op! Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? 'Unsubscribe' onderaan de nieuwsbrief.
Big image

'Oud worden zonder het te zijn'

EEN SPECIALE VOETREFLEXMASSAGE VOOR OUDEREN/SENIOREN

'Oud worden zonder het te zijn’, is dit mogelijk? Als massagetherapeut is het mijn overtuiging dat dit kan. Dankzij ondermeer onze welvaart, de huidige medische wetenschap en de hedendaagse kennis over voeding en beweging worden senioren tegenwoordig gemiddeld genomen al ouder. Maar als dit ouder worden nog steeds gepaard gaat met een uitputtend, lichamelijk en geestelijk aftakelingsproces is het de vraag of u hiermee werkelijk iets heeft gewonnen. De vraag is dan ook: hoe wordt u oud zonder het te zijn?
Er bestaan tegenwoordig vele alternatieve mogelijkheden om hieraan te werken, zowel fysiek als geestelijk. Het gebruik van voetreflexmassage is er een van. Een eigenzinnige en effectieve voetmassagemethode die, werkend op het onderste deel van het lichaam, goede resultaten kan boeken bij zowel lichamelijke en/of geestelijke klachten. Minder bekend is dat deze massagevorm ook uitermate geschikt is ter voorkoming van klachten.
Ik nodig u hierbij uit voor een voetreflexmassage die ik speciaal heb ontwikkeld voor ouderen. Een massage die zich richt op het voorkomen van diverse klachten waarbij ontspanning het sleutelwoord is. Voor deze massage heb ik gebruik gemaakt van de inzichten van een van 's werelds bekendste deskundige & leraar op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), Giovanni Maciocia. Volgens hem laten zowel zijn eigen praktijkervaringen als de statistieken in de huidige ouderengeneeskunde twee zaken zien: (1) dat de hedendaagse oudere vooral sterft aan ziektes als kanker, hartaandoeningen en beroertes (zo'n 90 %); (2) dat de pathologische oorzaken van deze ziektes vaak dezelfden zijn als de klachten die de huidige oudere kan hebben zoals een afnemend geheugen, duizeligheid of een hoge bloeddruk. Hij pleit dan ook voor behandelingen met nieuwe accenten die afwijken van de traditionele remedie die eeuwenlang in de TCG is toegepast.

De voorzorg- of preventiemassage
De massage is, behalve dat het een diepe ontspanning kan geven, gericht op het voorkomen van diverse klachten. Hierbij moet u denken aan klachten als een afnemend geheugen, duizeligheid, een hoge bloeddruk of cholesterolspiegel, hartkloppingen, druk op de borst, kortademigheid, losse ontlasting/constipatie, lage rugpijn, tinnitus of incontinentie. Klachten die zich kunnen ontwikkelen tot serieuze ziekten.
De massage kan klachten voorkomen, omdat het ondermeer de weerstand tegen ziektes versterkt, de afvoer van afval- of gifstoffen uit het lichaam bevordert, de werking van de organen verbetert, het zelfgenezende vermogen van het lichaam stimuleert, bepaalde hormonen vrijmaakt die pijnverlichtend en stemmingverbeterend werken en de doorstroming van de levensenergie en het bloed bevordert.
Naast deze voorzorg- of preventiemassage kunt u bij mij ook terecht voor klachtgerichte behandelingen én adviezen op het gebied van levensstijl, voeding en geestelijk welzijn.

Praktische informatie
De massage duurt een uur. U kunt een afspraak maken in mijn praktijk aan huis (nabij het Museumplein in Amsterdam) of bij u thuis in Amsterdam. Dit kan zowel overdag, ’s avonds of in het weekend.

De tarieven zijn:
In mijn praktijk aan huis: 50 Euro (incl. btw).
Bij u thuis in Amsterdam: 65 Euro (incl. btw, transport van de massagestoel/accessoires en reiskosten).

Let op! Als extra service aan de lezers van deze nieuwsbrief bied ik tot eind oktober deze massage met 10 Euro korting aan.

Contact-informatie: voor meer informatie over de massage zelf of andere vragen klik op mijn contactpagina hieronder.
Big image

FILMTIP: 'Alive Inside', een documentaire over dementie & de helende kracht van muziek

Tijdens het komende IDFA documentairefestival in Amsterdam (19 t/m 30 nov.) zal als een 'special' de nieuwe film 'Alive Inside' worden vertoond.

Een korte synopsis: "This stirring documentary follows social worker Dan Cohen, founder of the nonprofit organization Music & Memory, as he fights against a broken healthcare system to demonstrate music’s ability to combat memory loss and restore a deep sense of self to those suffering from it. Rossato-Bennett visits family members who have witnessed the miraculous effects of personalized music on their loved ones, and offers illuminating interviews with experts including renowned neurologist and best-selling author Oliver Sacks (Musicophilia: Tales of Music and the Brain) and musician Bobby McFerrin (“Don’t Worry, Be Happy”)."

De onderstaande YouTube-clip laat een fragment uit de film zien die ondertussen al door meer dan negen miljoen mensen is bekeken. Wilt u weten waarom? Ik zou zeggen: bekijk h'm!
Old Man In Nursing Home Reacts To Hearing Music From His Era

Meer over het thema 'loslaten' in The Hangab Experience

“Staak je pogingen maar om dingen los te laten.
Je hoeft helemaal niets los te laten.
Loslaten kun je niet ‘doen’, onmogelijk!
Hoe meer je iets probeert los te laten,
hoe meer je eraan vast komt te zitten.
Maar als je bereid bent om de dingen die je
graag los zou willen laten totaal te ervaren,
dan zullen ze jou loslaten.”

Erik van Zuydam*

SHADOW WORK
‘Loslaten’ is een sleutelwoord in The Hangab Experience, een transformatiemethode die ik in mijn massagepraktijk aanbied. Het is een sleutelwoord, als jij tenminste iemand bent die met een behandeling oude gedragspatronen, geestelijke wonden of gevolgen van trauma’s wil loslaten. Ik noem dit ook wel ‘Shadow work’. Het woord ‘shadow’ is ondermeer afkomstig uit de Jungiaanse psychologie en staat voor alle aspecten van de persoonlijkheid die men zich niet bewust is. Dit kunnen zowel de positieve als negatieve aspecten van de persoonlijkheid zijn. De schaduwen waaraan men wil werken zijn vaak de negatieve aspecten van zichzelf die men liever niet onder ogen wilt zien. Desalniettemin zijn de onbewuste, positieve aspecten van de persoonlijkheid minstens zo belangrijk in schaduw werk. Het niet bewust zijn van deze aspecten kunnen jou even zo goed in de weg zitten om tot een meer bevredigend leven te komen. Een focus op juist deze positieve aspecten kan bij sommige mensen zelfs effectiever en vruchtbaarder zijn, temeer omdat wij als mensen een neiging hebben om vooral aandacht te hebben voor de negatieve aspecten.

GEEN ‘SHORT CUT’
De essentie van Erik's citaat is dat je een ‘schaduw’ niet kan loslaten, omdat 'bewust loslaten' van het ego komt. Je kan het zien als een poging van het ego om het loslaten van de controle ook onder controle te krijgen. Het is als een duveltje uit een doosje, maar in dit geval met het Ego als het duveltje, dat er toch weer uit wil springen. ‘Loslaten’ is, zoals Erik hier ook aangeeft, alleen mogelijk als jij bereid bent om datgene dat jij wilt loslaten in zijn totaliteit te ervaren. Dan kan het jou loslaten. Door de schaduw volledig bewust te worden hoeft het op jou niet meer de grip te hebben en laat het als het ware jou los. Kortom, er is hier geen ‘short cut’ doordat (volledige) bewustwording de sleutel is. Hetzelfde verhaal geldt in feite ook voor begrippen als ‘overgave’ of ‘acceptatie’. Dit zijn geen ‘doe-dingen’, maar door volledig aanwezig te zijn in het moment gebeuren zij wel of niet. Of beter gezegd, overkomen zij jou wel of niet.

MAGIE
The Hangab Experience kan jou in het schaduw werk net het zetje geven om dit werkelijk aan te gaan. Een behandeling kan jou als ontvanger in de juiste gemoedstoestand, frequentie of modus brengen, zodat je ontvankelijker bent om de ervaring van de schaduw aan te gaan. Dit betekent niet perse dat je tijdens de behandeling de gehele ervaring weer opnieuw hoeft te beleven. Integendeel, dit proces begint meestal met inzichten die een inkijk geven in de schaduw, maar deze niet in zijn volledigheid weergeven of onthullen. Een directe, volledige ervaring kan ook te overweldigend zijn.
The Hangab Experience kan ook, doordat het onderste boven hangen voor de meeste mensen een ongewone ervaring is, juist bewerkstelligen dat jij de schaduw, waar je vooraf aan wilde werken, als vanzelf ‘loslaat’ tijdens het hangen zelf. Dit kan gebeuren door het bijvoorbeeld simpelweg ‘te vergeten’ of door ineens te gaan inzien dat het niet het belang hoeft te hebben dat jij er tot dan toe aan had gehecht, een soort mini-‘awakening’.
The Hangab Experience is een methode is die zich uiteindelijk ook niet laat sturen of controleren, niet door mij of door de ontvanger. Het werkelijk aanwezig zijn van mijzelf en de ontvanger, het eventueel hebben van een intentie, dit zijn de basisvoorwaarden die vooraf aan de behandeling kunnen worden neergezet. Hierna is het toch echt een zaak van het universum of het Leven zelf. Alleen dan, maar ook alleen dan, kan er magie ontstaan, ruimte zijn voor het spontane, het onverwachte, de Creativiteit zelf. Op zo’n moment kan eventueel ook de integratie van de schaduw plaatsvinden.

* Voor meer info over Erik van Zuydam, bekend van zijn spirituele workshops, lezingen en retraites, klik op onderstaande link.

Het Healing Festival Winter 2015

Begin volgend jaar vindt voor het eerst de wintereditie plaats van het Healing Festival.
Het festival, dat in het weekend van 2 t/m 4 januari zal plaatsvinden, is een aanrader om verschillende redenen: een prachtige natuurplek in Havelte in Drenthe, het kleinschalige, intieme karakter van het festival en de inspirerende, zeer sympathieke organisatie.
Aangezien het maar een beperkt aantal bezoekers kan huisvesten is het aan te raden om je tijdig voor dit festival op te geven. Voor meer informatie & de inschrijving zie onderstaande link.

Massagepraktijk De Handen - Wouter Groen

  • Tuina massage/therapie (Chinese lichaamsmassage)
  • Voetreflexmassage & therapie (Chinees & westers)
  • Chinese stoelmassage
  • The Hangab Experience
BOEKTIP: 'Gene Keys'

Zie de onderstaande clip (& de aanverwante website) waarin Richard Rudd, de auteur van de 'Gene Keys. Unlocking the Higher Purpose Hidden in Your DNA', zijn werk introduceert.

Gene Keys Introduction (HD)